Multimetr M3900-půjde opravit?

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
XXY

#16 Příspěvek od XXY »

Tak vzhledem k tomu,že zrovna nemám čas bádat po tom zda to půjde opravit,koupil jsem na netu multimetr jiný a co bude s tamtím,uvidíme:-)Přinejhorším bude z multimetru voltmetr:-)
Crifodo

#17 Příspěvek od Crifodo »

Hodně měřáků se dá opravit, i když to tak nevypadá.
Takovouhle nějakou pojistku (zapojené mezi U,V,W) jsem přetavil PU500-kou na ohmy... taky se dal opravit.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

PU500 jsem měřil proud, který je v zásuvce - bylo mi tehdá asi 11 roků
i v těch jedenácti jsem tu PU500 měl opravenou do druhého dne - tento měřák podle mě zničit nejde :-)

apropo, používám ho ještě dnes...
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Andrea píše:[To se mi taky stalo, ne s autobaterkou, byla to "jen" gelovka. Měřáku se nic nestalo, měřicí šňůra zafungovala jako tavná pojistka.

OT - taky jsem šlusnul 12V gelovku, měl jsem jako vodič asi 25cm drátek vymotaný z "ranžíru" 2 x 0,5mm a na nepájivém poli jsem ho strčil do nesprávné zdířky. Že něco není v pořádku jsem zjistil, když se mi skrz rozteklou PVC izolaci začal vpalovat do kůže na bříškách prstů...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Sunmay »

Tak já má zatím na svědomí jen část MY68 ... prostě ... jednou sem zapoměl vybít kondenzátor a zrovna tam bylo něco kolem 300V.

Mimochodem ... díval jsem se po multimetrech a líbil by se mi M3860M ale škoda že se neprodává ... byl to dobrý přístroj ...
Jak sem se dostal k elektrotechnice? No to je jednoduché, kdy sem byl malý měl sem strašně moc rád stavebnice a to mi zůstalo ... a řekněte mi, která stavebnice má víc součástek :D
XXY

#21 Příspěvek od XXY »

Tak jsem si našel chvilku a zkusil ty antiparalelně zapojený diody a ejhle-jedna byla v háji:-)Takže oprava za haléře a nyní mám měřáky dva-do doby než zas zapomenu přehodit kabely.Díky všem a hlavně uživateli "honza_jan" za poskytnuté schéma.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“