Oscilátor
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Oscilátor
potřeboval bych poradit jakou hodnotu odporu a konďíku mám dát na MH7400 aby to ten oscilátor generoval 600 kHz neexistuje nějaký program na výpočet kde bych zadal kmitočet a ono by to vyhodilo hodnotu odporu a kondíku?díky.
markoni píše:Zdravím
potřeboval bych poradit jakou hodnotu odporu a konďíku mám dát na MH7400 aby to ten oscilátor generoval 600 kHz neexistuje nějaký program na výpočet kde bych zadal kmitočet a ono by to vyhodilo hodnotu odporu a kondíku?díky.
http://www.electronics-tutorials.ws/seq ... seq_3.html
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Andrea píše:markoni píše:Zdravím
http://www.electronics-tutorials.ws/seq ... seq_3.html
Konkrétně bych potřeboval jak zapsat ten vzoreček do excelu prosím po lopatě.díky
PS:základní školu mám dávno za sebou
Možná by se dalo změřit frekvenci pro hraniční hodnoty a pak buď vzorec poopravit nebo provést grafickou interpolaci.
Potíž bude, že vnitřní struktura jednotlivých hradel se bude lišit podle výrobce, takže skutečné úrovně překlápění a tím i rychlost se bude lišit pouzdro od pouzdra.
-
Stan3
markoni píše:Zdravím
Záleží na zapojení hradel, našel jsem asi 3 různé zapojení a podle zapojení to bude buď : f=1/(4*RC) nebo f=1/(2*RC)
Dej nákres a pak by se to dalo spočítat.
- Přílohy
-
DSC00343.JPG- (28.3 KiB) Staženo 81 x
-
DSC00342.JPG- (48.81 KiB) Staženo 82 x
-
DSC00341.JPG- (50.72 KiB) Staženo 86 x
-
DSC00340.JPG- (33.03 KiB) Staženo 85 x
-
DSC00339.JPG- (33.46 KiB) Staženo 110 x