Transformace napětí z autobaterie

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#31 Příspěvek od PeteBurns »

Edison ak by si pobehal po všetkých firmách predávajúcich alebo servisujúcich PC, tak ako som to urobil ja, určite ti pokazené zdroje dajú zadarmo, aj tak ich vyhadzujú..nový trafák lacný nebude, to skôr zohnať od niekoho starší..predsa len je to kopec železa a medi :twisted: Je pravda že to zapojenie je ozaj veľmi jednoduché, ale napríklad píšu že je použiteľný aj na motory - je to somarina, bežný AC motor ako je napríklad vo ventilátoroch a pod., sa pri obdlžnikovom priebehu vôbec nerozbehne, iba vrčí, mám to odskúšané..preto je dobré stavať minimálne modifikovaný sínus, ten už je oveľa viac použiteľný..
Ambyk

#32 Příspěvek od Ambyk »

Nevím ,snad by nám mohl prozradit co je to za rádio nebo tranzistorák který chce stím napájet.Pakliže je to rádio napájené ze sítě tak by možná stačilo vynechat trafo a napájet to přímo z baterie.Ušetřil by si spoustů problémů a peněz.Ale jak říkám ,musí vědět přesně co stím chce dělat.Žárovku by mohl použít s auta.
edison255

#33 Příspěvek od edison255 »

Ještě jednou podotýkám že se to nebude používat v autě :wink: ale to už je jedno mám to už hotové a vyrobené (stačí jenom sehnat trafák)
a ohledně věcí co to bude napájet,možná zářivku nebo radio nebo něco takovýho kdybych sehnal nějakej ,,slušnej´´ transformátor

takže považuji toto téma za uzavřené děkuji uživatelům za přidané příspěvky a

ELEKTRU ZDAR :!: :!: :idea:
masar

#34 Příspěvek od masar »

Tak já nevím, ale hotové a vyrobené to snad bude až s tím trafákem, ne? :wink:
pavmar62

#35 Příspěvek od pavmar62 »

Pokud se nejedná o rádio s elektronkami je s největší pravděpodobností možné napájení 9 až 12 Volty přímo bez použití měniče. Pokud se nevyznáte v elektronice obraťte se k nějakému známému elektrikáři. (měnič je sice výhodná věc, ale transformací napětí vzniká určitá ztráta). Pokud je možné napájet zařízení přímo bez měniče, ztráty odpadají. Pavmar62
Artaban001

#36 Příspěvek od Artaban001 »

edison255 píše:Takže trochu jsem hledal,ptal se ale bohužel žádný pc zdroj jsem nenašel (zatím mimo internet :lol: ) takže doma mám hotové tohle :arrow:
http://www.svetelektro.com/clanky/menic ... z-210.html už je to vyleptaný.............

To jsem osadil 100A FETama a používám to jen jako střídač (12VDC na 11,5VAC)
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od zdenoeddie »

No podla toho co som sa tu docital (nesledoval som tuto diskusiu, az teraz som sa k tomu dostal), tak edison to v podstate staval zbytocne, ale tak nech sa uci.
Chcel by som poprosit pana s prezyvkou PeteBurns ci by nemohol poskytnut nejake materialy ohladom toho je ho menica.
Dakujem.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#38 Příspěvek od PeteBurns »

Schéma je prakticky rovnaká ako tá menic12na230.jpg v uploade, iba je prerobená na väčší výkon..fotky nie sú bohvie čo, no tá povolená veľkosť súboru je moc malá, aj tak sú iba informatívne, lebo všetko mám robené iba na papieri, takže by bolo ťažké to podľa toho postaviť, súčiastky tam zakresliť na plošák nemôžem, to by bol na tom papieri úplný chaos, možno by bolo lepšie navrhnúť si vlastný plošák, aj podľa použitých súčiastok a výkonu..ale pokiaľ by to niekto staval tak kľudne poradím..
Přílohy
menic3.GIF
(281.63 KiB) Staženo 174 x
menic2.GIF
(163.7 KiB) Staženo 413 x
menic1.GIF
(206.95 KiB) Staženo 219 x
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od zdenoeddie »

Dakujem za info.
Odpovědět