Desulfatácia PB Akku
Moderátor: Moderátoři
http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1378
A kutilmile - nelituju tě
- kevin_mitnick
Mecta byla puvodne vyvinuta pro ponorky. Akumulator osetreny timto pripravkem fungoval v rezimech, o kterych se vyrobci ani nesnilo. Treba naprosto v pohode prezil hluboke vybiti pod 0,4V/clanek a po nabiti mel znovu temer plnou kapacitu. Tu kapacitu si udrzel od +50°C do -35°C. Plynovat zacinal az nekde kolem 16-17V.
Rusove tvrdi, ze za Mectou bylo 10 let vysoce utajenyho armadniho vyzkumu a docela verim tomu, ze ti chlapi co Mectu vymysleli vedeli o akumulatorech veci, o kterych my ani netusime...
nabijet pulnim proudem s vybijením přes žárovkou jsem zkoušel přijde mi to dost neefektivní svítit si žarovkama když potřebuji rozbít sulfát
na webu jsou konstrukce kde jsou použity ruzné principy rozbiti sulfatu
tohle schema je z japonskejch stranek a použit muj oblibený šváb
v čem je teda problem že by tohle zapojení nechodilo?
- PCmaniac99
cafenet píše:tak jsem vyzkoušel to zapojení s mc34063 zapojení chodí ale na desulfaci to pravděpodobně nebude mít žádnej vliv - na svorkách baterie nejsou osciloskopem měřitelný pulzy
Nemůžeš měřit na svorkách baterie, protože její kapacita to na desítkách kHz neumožní. Musíš zapojít snímací odpor do série s akumulátorem (např. 0,22Ohmu) a na něm snímat průběh nabíjecího a vybíjecího proudu.
p.s. Tenhle "desulfátor" je v podstatě "nabíjení" střídavým proudem s malou vybíjecí ss složkou.
A kutilmile - nelituju tě