Převodník Composite (S-Video) na RGB
Moderátor: Moderátoři
Převodník Composite (S-Video) na RGB
přeji všem. Můj problém je prostý:
Sháním převodník Compositního nebo S-Videa na výstup RGB.
Prošel jsem fórum a nic nenašel. Na netu jsem našel datashety např. TDA3330 apod., ale moc moudrý z nich nejsem. Kdybych aspoň našel nějakou stránku, kde by bylo zapojení s těmito obvody. Hotový převodník stojí přes 2000kč, což jaksi ... škoda mluvit.
Kdyby jste náhodou, narazili na odkaz nebo někdo již něco takového stavěl, dejte prosím vědět i kdyby to nebylo zadarmo, hlavně aby cena nebyla ... však víte.
Díky Banda
P.S. Rozhodně , ale ozhodně to NENÍ osobní útok .
Zkusím to ještě jinak: TDA3330, TDA3505, TDA3566, V7021, CXA1621S, tohle jsou obvody, které by to měli zmáknout. Pokud by byl někdo tak hodný a mrknul se na jejich datasheety a řekl mi: "jo, je mi to jasné, vím jak na to", byl bych rád a ještě bych i zaplatil.
A ještě: V amatérském rádiu A9 z roku 90, jsem našel článek "Výstup RGB pro ZX Spectrum". Jsou tam vstupy Y, (R-Y), (B-Y), dalo by se to nějak použít?
Díky za informace, Banda
Všechny signály se vytváří uvnitř obvod ULA připojeného přímo na sběrnici (počítač nemá grafický procesor, natož kartu, prostě Johnsonovy čítače čtou dokolečka stejný úsek RAM) a původní signály RGB nejsou ve Spektru přístupné.
Ten obvod z AR se musí tedy postarat o to, aby tu negovanou fázi ve správném řádku otočil zpátky a šly z toho maticovat zpět původní signály R G B a na signálu G byla posazená synchronizační směs. Proto je tam tolik součástek.
Na tvém místě bych si blíže pokecal s bu2520, ten vstupní modul do navigace jsem už u někoho viděl makat a dobře.