LCD měřič C do pájky ERS 50

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pavel16

LCD měřič C do pájky ERS 50

#1 Příspěvek od pavel16 »

Nepokoušel se tu někdo vpašovat do ERS 50 digitální měřič teploty? Jednalo by se o klasický 3.5 modul buď LCD,nebo LED.
robo

#2 Příspěvek od robo »

Tak to bych uvital taky. A verim ze nejsme jen mi dva komu by se hodil.
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

No já to dělal,ale nezůstalo tam původního skoro nic,jen krabička a trafo po úpravě.Šla do toho mikropájka uvedená v AR s perem SL-1,mám dojem že je ještě stále v provozu,skusím říct bratránkovi ať to vyfotí

Je to červené AR 1/2000
pavel16

#4 Příspěvek od pavel16 »

Celou pájku bych předělávat nechtěl.Jen doplnit o ten display a ještě o přepínač na snížení teploty při delším odložení pájky - pájení bezolovnatým cínem vyžaduje vyšší teplotu a tím se mi častěji přepaluje hrot.
yakl

#5 Příspěvek od yakl »

Pájkovacia stanica ERS-50 bola vyvinutá u nás. Môj dobrý priateľ chodil do výskumného ústavu zváračského v Bratislave skúšat technológiu zvárania termočlánku s telieskom, ktoré sa malo pôvodne robiť vo vodíkovom plameni, až potom vyskúmali terajšiu technológiu spájania v peci. Preto vám môžem povedať, že taká stanica existuje aj s digitálnym teplomerom, mám asi dva kusy torza takýchto dosiek, až sa k nim dostanem, tak ich odfotím. Inak táto pájkovačka sa s ERS-50 podobá len názvom, všetko ostatné sa odlišuje, ešte aj teliesko bolo osadené v inej rúčke. Držiak rúčky so špongiou boli oddelené od telesa pájkovačky. DPS bola obojstranná, užšia, dlhšia a ináč umiestnená, lebo jej súčasťou bol display. Ak zoženiem dokumentáciu, tak ju sem môžem hodiť.
mihal

#6 Příspěvek od mihal »

Potvrdzujem, doma bastlim s displejovou, doplnenou o tlacitka pre 4 pamate, up/down, mode a este cosi. Drziak telesa je samostatne.
stanimir

#7 Příspěvek od stanimir »

Co třeba tohle:

Kód: Vybrat vše

http://sagat.vyrobce.cz/doku.php?id=mikropajky&DokuWiki=d2e0a79d0b0bbf3a511cfcac6d7f8331
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“