"Perpetuum mobile" -
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
"Perpetuum mobile" -
(je to dekoratívní předmět poháněn bateriemi v podstavci a rád bych věděl, jestli to jde ještě sehnat,)
- Artaban001
pajosek2 píše:Říká se tomu"Zásobník kinetické energie" . I když s baterií tento název asi pozbývá smyslu.
Pajo, nehledej v tom žádný "Free energy" - Hledám předmět, který je určen pouze a jen jako dekorační předmět, jehož funkce je známá a funguje na principu stejným, který rozhejbe kyvadlo na QUARTZovských pendlovkách.
Kdysi se to prodávalo podobně, jako dnes seženeš globus, který se Ti vznáší volně ve vzduchu - zavěšen na magnetickým poli.
taky mi to připadalo že chtějí prodávat free energy, všichni získáme a budeme děsně hepy, ale ve skutečnosti šlo jen o letadlo a ještě děsně blbě pilotovaný
Neboj,vím o co jde. Býval dost populární takový ten přístroj,kdy bylo zavěšeno 5 koulí v řadě.Smysl byl v tom,že při ůderu krajní do celé řady se odrazila pouze ta na opačné straně a ta udeřila zase zpět. Tenkrát se tomu skutečně říkalo"zásobník kinetické energie" A nikdo nečekal,že by to šlo donekonečna. Dělalo to určitý hluk,tak zvítězili ty rotační kruhy nebo bumbající čáp.Určitě jsi to viděl. Na "Free energy" jsem ani nepomyslel, v tomhle případě.Artaban001 píše:pajosek2 píše:Říká se tomu"Zásobník kinetické energie" . I když s baterií tento název asi pozbývá smyslu.
Pajo, nehledej v tom žádný "Free energy" - Hledám předmět, který je určen pouze a jen jako dekorační předmět, jehož funkce je známá a funguje na principu stejným, který rozhejbe kyvadlo na QUARTZovských pendlovkách.
Kdysi se to prodávalo podobně, jako dnes seženeš globus, který se Ti vznáší volně ve vzduchu - zavěšen na magnetickým poli.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Crifodo píše:Kdysi jsem měl doma na návštěvě souseda, který si přivedl kolegu a začali do mě hustit agitaci abych se dal zdravotně nebo jak připojistit či co. Ukázalo se že soused se právě dal naverbovat k pojišťovákům a jeho "učitel" mu chtěl po teorii poprvé názorně ukázat, jak se chytá do pojišťovácký sítě. Napřed to zkoušel soused, pak jeho "učitel", pak přitlačil, pak začal být drzý, pak jsem se jim vysmál a nakonec jsem je poslal dopryč. Profík byl nasraný a bylo mu do pláče, sousedovi bylo do pláče a byl otřesený a už moc nechtěl vstoupit do řad pojišťováctva![]()
taky mi to připadalo že chtějí prodávat free energy, všichni získáme a budeme děsně hepy, ale ve skutečnosti šlo jen o letadlo a ještě děsně blbě pilotovaný![]()
![]()
Typické chovanie sa Jehovistov, prípadne predávačov vysávača RAINBOVN /alebo ako sa píše tá ich značka
-
Stan3
http://en.wikipedia.org/wiki/Newton's_cradle
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
no_-_name píše:Ty koule, to je newtonova houpačka ne ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Newton's_cradle
nebo taky razostroj
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rázostroj