"Perpetuum mobile" -

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

"Perpetuum mobile" -

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Neznáte někdo takový ty kravinky? - Je to soustava chromových prstenců, jeden je rozhýbanej pomocí bateríí napájené elektroniky v podstavci a pomocí magnetů jsou poháněny i ostatní. Docela rád bych věděl, jak se to jmenuje.

(je to dekoratívní předmět poháněn bateriemi v podstavci a rád bych věděl, jestli to jde ještě sehnat,)
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Naposledy jsem to viděl v nějakým filmu s P. Richardem :roll:
zkus hledat po názvem kinetické objekty, kinetismus.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajosek2 »

Říká se tomu"Zásobník kinetické energie" . I když s baterií tento název asi pozbývá smyslu.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

pajosek2 píše:Říká se tomu"Zásobník kinetické energie" . I když s baterií tento název asi pozbývá smyslu.

Pajo, nehledej v tom žádný "Free energy" - Hledám předmět, který je určen pouze a jen jako dekorační předmět, jehož funkce je známá a funguje na principu stejným, který rozhejbe kyvadlo na QUARTZovských pendlovkách.

Kdysi se to prodávalo podobně, jako dnes seženeš globus, který se Ti vznáší volně ve vzduchu - zavěšen na magnetickým poli.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Kdysi jsem měl doma na návštěvě souseda, který si přivedl kolegu a začali do mě hustit agitaci abych se dal zdravotně nebo jak připojistit či co. Ukázalo se že soused se právě dal naverbovat k pojišťovákům a jeho "učitel" mu chtěl po teorii poprvé názorně ukázat, jak se chytá do pojišťovácký sítě. Napřed to zkoušel soused, pak jeho "učitel", pak přitlačil, pak začal být drzý, pak jsem se jim vysmál a nakonec jsem je poslal dopryč. Profík byl nasraný a bylo mu do pláče, sousedovi bylo do pláče a byl otřesený a už moc nechtěl vstoupit do řad pojišťováctva :twisted:
taky mi to připadalo že chtějí prodávat free energy, všichni získáme a budeme děsně hepy, ale ve skutečnosti šlo jen o letadlo a ještě děsně blbě pilotovaný :D :D :D
kbulda

#6 Příspěvek od kbulda »

Crifodo, když se mi někdy podaří taky tak pěkně nas*at lidi, tak mám radost a hezký den.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pajosek2 »

Artaban001 píše:
pajosek2 píše:Říká se tomu"Zásobník kinetické energie" . I když s baterií tento název asi pozbývá smyslu.

Pajo, nehledej v tom žádný "Free energy" - Hledám předmět, který je určen pouze a jen jako dekorační předmět, jehož funkce je známá a funguje na principu stejným, který rozhejbe kyvadlo na QUARTZovských pendlovkách.

Kdysi se to prodávalo podobně, jako dnes seženeš globus, který se Ti vznáší volně ve vzduchu - zavěšen na magnetickým poli.
Neboj,vím o co jde. Býval dost populární takový ten přístroj,kdy bylo zavěšeno 5 koulí v řadě.Smysl byl v tom,že při ůderu krajní do celé řady se odrazila pouze ta na opačné straně a ta udeřila zase zpět. Tenkrát se tomu skutečně říkalo"zásobník kinetické energie" A nikdo nečekal,že by to šlo donekonečna. Dělalo to určitý hluk,tak zvítězili ty rotační kruhy nebo bumbající čáp.Určitě jsi to viděl. Na "Free energy" jsem ani nepomyslel, v tomhle případě.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

a to jsi ještě asi neviděl o sebe řáchat kovové sklo - te je teprvá mazec...
Mysteri

#9 Příspěvek od Mysteri »

Crifodo píše:Kdysi jsem měl doma na návštěvě souseda, který si přivedl kolegu a začali do mě hustit agitaci abych se dal zdravotně nebo jak připojistit či co. Ukázalo se že soused se právě dal naverbovat k pojišťovákům a jeho "učitel" mu chtěl po teorii poprvé názorně ukázat, jak se chytá do pojišťovácký sítě. Napřed to zkoušel soused, pak jeho "učitel", pak přitlačil, pak začal být drzý, pak jsem se jim vysmál a nakonec jsem je poslal dopryč. Profík byl nasraný a bylo mu do pláče, sousedovi bylo do pláče a byl otřesený a už moc nechtěl vstoupit do řad pojišťováctva :twisted:
taky mi to připadalo že chtějí prodávat free energy, všichni získáme a budeme děsně hepy, ale ve skutečnosti šlo jen o letadlo a ještě děsně blbě pilotovaný :D :D :D

Typické chovanie sa Jehovistov, prípadne predávačov vysávača RAINBOVN /alebo ako sa píše tá ich značka :coolglema: ?/ Poznááááám :P
Stan3

#10 Příspěvek od Stan3 »

Kamarád mi vyprávěl, jak jse zbavil Jehovistů. Přišli,pozval je do baráku a když mu dali nějaké ty jejich "propagační" materiály,tak to všechno hodil do kotle a se slovy "Dejte další,ať je to k něčemu dobrý". Velmi rychle se odporoučeli a už ho výce více neotravovali.
no_-_name

#11 Příspěvek od no_-_name »

Ty koule, to je newtonova houpačka ne ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Newton's_cradle
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od zdenoeddie »

no_-_name píše:Ty koule, to je newtonova houpačka ne ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Newton's_cradle

nebo taky razostroj
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rázostroj
PLV

#13 Příspěvek od PLV »

Tady ty kravinky se hojně prodávaly na trzích v Polsku, například v Těšíně. Byly různých tvarů a provedení, na devítivoltovou baterku, která moc dlouho nevydržela. Jsem je napájel zdrojem a potom se kývaly libovolně dlouho. Prodávaly se i levitační, kde se vznášela různá vřetena pomocí magnetů. :)
Netřep se mnou!
Duvsan

#14 Příspěvek od Duvsan »

Keď ide o magnety, ako rozumieť tomuto? Niekde sa to tu už spomenulo, nenašiel som to. Neviem nájsť fintu, ktorá je za tým.
Olchor

#15 Příspěvek od Olchor »

Je to samozřejmě naprostá ptákovina, akorát šikovně natočená. Při dnešních možnostech editací videí není žádný problém např. odmazat tenké přívodní drátky.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“