kontinualni zdroj
Moderátor: Moderátoři
kontinualni zdroj
Baterie se nemusi nabijet. Napadlo me napajet to 4 tuzkovkama, 99% casu to stejne bude napajeno ze site. Jde mi o to prepinani mezi sitovym vstupem a baterii. Neni na to primo treba nejaky IO?
Takze staci neco takoveho jako je na obrazku i s ohledem na vybijeni baterii?
Nebo jsi to myslel nejak jinak? Nechtel bych totiz vybijet baterie, kdyz bude k dispozici sit...
- Přílohy
-
obr.png- (4.91 KiB) Staženo 79 x
A kutilmile - nelituju tě
Jenze:
1. kdyz to bude takto zapojene, baterka se bude vybijet i kdyz bude pripojena sit, protoze se odebira proud ze dvou zdroju najednou a ne vylucne pouze z jednoho
2. nebude tam zadna ochrana proti prebijeni
3. nabijeni jsem nechtel resit, nabijeci baterky nevydrzi nabite moc dlouho a nabijet je porad mi neprijde moc vhodne, ale rad se necham poucit:) Pouzivaji se nejake specialni? (jinaci nez NiCd, NiMh). Predpokladam, ze vypadek nebude moc casto - 1-3x za rok? minuta, hodina, max den?
A kutilmile - nelituju tě
- kevin_mitnick
Nedavno jsem tak s prekvapenim zjistil, ze pipak co oznamuje vypadek elektriky a vzestup teploty mrazaku stale funguje. Bastlil jsem to jeste jako studak pred cca 12 lety a uz jsem i zapomel ze to na tom mrazaku je namontovano, kdyz tu nekdy v lete byl vypadek proudu delsi a najednou jsem hledal co mi to vlastne pipa na cely barak. Pak jsem na zadni strane mrazaku nalezl desticku s obvody a v drzaku baterky SAFT LS14500 s datem vyroby 04/94...
- kevin_mitnick
Ty SAFT jsou dost drahe, ta LS14500 stoji 230 Kc! Celkem tedy 460 Kc za 4,5Ah, coz by pri rekneme 30mA vydrzelo asi 6 dnu. Zkusim pohledat jeste nejake levnejsi. Nechtel bych po tydnu dvou zistit, ze jsou vybite
Co je pricinou toho, ze pokud je jedno napeti na zdroji o >200mV vetsi nez na druhem zdroji, veskery proud se odebira ze zdroje s vetsim napetim?