Regulace teploty v bytě, vytápěno plynovým kotlem
Moderátor: Moderátoři
Regulace teploty v bytě, vytápěno plynovým kotlem
Na nich jde pak nastavit teplota pro danou místnost, samozřejmě musí kotel topit do referenční místnosti.
Nebo použít ekvitermní regulaci podle venkovní teploty, součastné kotle toto umí.
Jindra
Jinak existují programovatelné hlavice což však neřeší problém zapnutí kotle.
Není to tak jednoducjé prostudujte si www.tzb-info.cz
Ale myslel jsem to tak, že termostat v v příslušném pokoji sepne kotel a elektroventil, takže se bude topit jen tam, kde je třeba. To řeší dvě relé, tam bych problém neviděl.
jopein píše:Ty termostatické hlavice samozřejmě jen tam, kde není prostorový termostat. Pokud by byly všude, nevyhli bychom se asi použití ekvitermní regulace příp.se zásobníkem teplé vody, ale tak daleko se dostat nechci![]()
Ale myslel jsem to tak, že termostat v v příslušném pokoji sepne kotel a elektroventil, takže se bude topit jen tam, kde je třeba. To řeší dvě relé, tam bych problém neviděl.
Samozřejmě, že zapnutí kotle s každé místnosti je banální záležitost, alevzal bych vpotaz:
1, jak kudy kde budete tahat dráty,
2, náklady na další termostat-materiál estetika.....
3, cena těchto úprav a návratnost v "úspoře"plynu
4, co nato bude říkat kotel, bude se přehřívat a tudíž začne cyklovat=životnost=cena za opravu/úspora za pár kubíků plynu.....
5, jednak nato přišli odbornící a jednak jsem nato přišel po dlouhé době experimentování taky sám- velké výkyvy/útlum teplot=paradoxně zvýšení spotřeby
-
Návštěvník
Pro Anonymní Přesně toto jsem hledal než jsem psal tento dotaz , ale na zákadě rad jsem se rozhodl jinak, ještě jednou díky všem.