Mikrosystém THOMSON CS96

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jurkozako
Kontaktovat uživatele:

Mikrosystém THOMSON CS96

#1 Příspěvek od jurkozako »

Zdravím mám túto malú "minivežu" THOMSON CS96. A v zdroji mi vybíja poistku F3,15A. Ked je poistka odpálená všetko funguje CD, KAZETA, TUNER, prepnutie do stby. Akurát nejde zvuk, koncový stupeň je TDA 7269. Ale ak dám do rádia poistku a zapnem ho zo standby módu do ON, poistka odíde a asi cca 1sekundu hrá z reprákov zvuk, z toho usudzujem že koncák je v poriadku. Pomohla by mi nejaká schéma k tomuto rádiu, aj ked je to made in china. Alebo po čom sa mám popozerať prečo to odpaluje tú poistku? Od zroja ide 7vodičov označených ako: P/FAIL, PSW, B+, GND, P.B+, P.GD no a pred poslednými dvomi (ozančených ako p) je už spomínaná poistka. Môže tam byť nejaká iná ochrana toho koncového stupňa? nejaká dioda, resp. niečo?
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Konec nebo něco kolem něj je asi k.a.p.u.t.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajosek2 »

A vyráží to pojistku i když máš odpojeny repráky?
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
masar

#4 Příspěvek od masar »

Pokud není schema (alespoň přibližné), nezbývá nic jiného, než zapojit místo pojistky odpor "přiměřené" velikosti, popř. žárovku a vysledovat odpojováním jednotlivých celků, kam to "teče", popř. sledovat oteplení podezřelých součástek. :wink:
jurkozako
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jurkozako »

PAJOSEK 2, vyráža to poistku aj bez reprákov.

MASAR, S tým odporom resp. poiskou som to trošku nepochopil, skús mi to opísať?
masar

#6 Příspěvek od masar »

Tak to bude asi trochu problém. Místo pojistky (asi skleněné trubičkové) 3,15A zapojíš rezistor o takové velikosti, aby proud, který protéká při závadě dosáhl max. např. 0,5A. To spočítáš z Ohmova zákona R= U/I, kde za U dosadíš napětí zdroje (při vytažené pojistce). Např. pro napětí zdroje 20V bude odpor 39Ohmu na zatížení větší než 10W, nebo použiješ žárovku 24V 15W, kteréžto součásti tuto funkci zajistí. Pak zapneš ON a můžeš měřit, kudy ten proud teče, jak se která součástka zahřívá a pod., aniž bys musel pořád vyměňovat pojistky. :wink:
Nebo použij externí regulovatelný zdroj s nastavitelným proudovým omezením, pokud ho doma máš.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Taky to může napíchnout za pojistkou na jiný zdroj s omezením proudu a konečně najít ten vadnej konec :lol:
masar

#8 Příspěvek od masar »

Sendyx píše:Taky to může napíchnout za pojistkou na jiný zdroj s omezením proudu a konečně najít ten vadnej konec :lol:

Divil bych se, kdyby to bylo něco jiného. :wink:
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

2% dávám na elyt či nějaký blokáč a 0,5% na něco jiného :)
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pajosek2 »

Možná blbý dotaz,ale nebyla tam původně pomalá pojistka a neosadil jsi rychlou?
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
jurkozako
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jurkozako »

EDIT: no nik mi neodpovie?

No ono, ak by bol koncák vadný potom by som z neho nepočul vobec nič nie? Ale ked zapojim poistku ona hned odíde a z reprákov asi 1-2 sekundy počuť rádio. Celkom tomu nechápem, alebo može byť koncák ešte niečím iným vadný? Poistka je presne tá istá ako tam bola teda F 3,15A.

MASAR dík za ohmov zákon ;) uz som tú situáciu pokryl, len pred tým som myslel niečo zložitejšie, pojdem do toho s tou žiarovkou, prudový zdroj hold nemám.
Duvsan

#12 Příspěvek od Duvsan »

Prosím vás, akú LED by ste dali za D12 (podsvietenie displeja)? Típek predomnou tam napasoval obyčajnú bielu - a viete čo. Podľa part listu by to mala byť DL32ACH , ak dobre pozerám, ale Google mi ju nepredstavil. Dík
Přílohy
cs96 display.png
(263.53 KiB) Staženo 104 x
serviceman

#13 Příspěvek od serviceman »

Típkovi to svítí? Je s tím nějaký problém?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Duvsan

#14 Příspěvek od Duvsan »

Preto to mám na stole, že asi nesvieti. Ide o nejakú maminu známu, tak že oprav.

Vyhovela by táto: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=1131 ... icle=42987 ?
serviceman

#15 Příspěvek od serviceman »

Podle katalogového listu má typ OSW5S356E1R 3 ledky v sérii. Je tam na to napětí?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“