Problém s USB portem

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Stan3

Problém s USB portem

#1 Příspěvek od Stan3 »

Setkal jsem se s podivným chováním USB portu. Při připojení zařízení do USB ho to buď načetlo,ale nechtělo dále komunikovat(USB flashku načete obsah, ale nejde nic spustit),nebo při připojení myši,tiskárny okamžitý pád do modré obr. s chybou stop 0x000007E. Měl jsem podezření na vadný řadič na desce, zkusil jsem dát do PCI, v BIOSu vypnul USB desky,bohužel chování se nezměnilo,takže řadič desky bude OK.
Zkusil jsem odinstalovat SP3(přeinstaloval SP2) a poté už to spadne i při připojení USB flashky. Po prozkoumání systému jsem zjistil,že uživatel toho PC většinou programy mazal,místo aby je odinstaloval. V Přidat odebrat programy je plno položek(hry i programy) které nejdou odinstalovat. Při pokusu o uninstal dostanu hlášku, že nelze nalést příslušný program. Zkoušel jsem čistit pomocí Ccleaner,TuneUp, bohužel bez úspěchu. Tak už asi jen nová instalace systému. Zkoušel jsem linux(Slax) z CD a tam USB funguje normálně.
Sestava:
AMD 2400+,512MB,GF5200,KT400A(Jetway Polaris),WinXP Home
Děkuji
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Reinstall.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mourek »

Data zkopírovat na jiný disk a instalace včetně formátu, poučit majitele, že se programy nemažou. Nainstalovat originál ovladače na desku.Pak by to mělo být OK. Když to chodí pod Linuxem tak asi HW tonedělá
kbulda

#4 Příspěvek od kbulda »

Včera jsem se svojí blbostí nainstaloval SP3.
S grafickou úpravou, jaká na mě vyjela poté jsem nebyl spokojen.
Mám rád klasiku. Po nastavení klasického vzhledu, po vypnutí a po 2 hodinách opětného zapnutí znova naskočil vzhled typu " SP3". Následovala nová úprava na klassický vzhled, restart a bylo to tam zas. Sv*ně malý měký. Následovalo pro sichr zálohování dokumentů na externí disk. Pak přišla na řadu reinstalace. Po posledním restartu
" zmizela " myš. Myš byla zapojená v USB. V USB mám HD, foťák a ty chodí. V Biosu vše OK. Nepřišel jsem na to proč nejde. Přepojil jsem myš přes redukci USB/PS2 a myš chodí.
Závěr - SP3 - NE
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

zacal som brigadne vypomahat jednemu manikovi s opravami kompov,v tej SP3 je pekny balast a hlavne sa v nom skryva WGA-cko (win genuine advantage).to uz potom na vas len vyblafne ze vas system nieje aktivovany a bla bla bla...stretol som sa s kompom kde mal clovek uplne prvu verziu xp pro VLK -ta bez akychkolvek sp-pravdepodobne sa tam stiahol sp3 a uz to blacalo ze sme sa pravdepodobne stali obetou piratstva...tato svina vas po kliknuti na uzivatela nuti cakat par sekund a potom sa dostanete do svojho konta.navyse vam nedovoli nastavit vlastne pozadie a bude ho prepinat natvrdo na CIERNE!!!zakazat cez msconfig,vymazat WGA...az na to ze ten clovek mal konto s obmedzenymi pravami...ostatne konta zaheslene a este aj admin konto v nudzaku!!!!!Moj zaver-SP3-NIKDY...mam v kompe integrovanu SP2 a som stastny jak blcha...
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Kto si to ukradol, nech sa necuduje... Tvrdim, ze SP3 normalne funguje, instaloval som to na par PC (osobne Windows nepouzivam doma ani v robote).
Maskot

#7 Příspěvek od Maskot »

rnbw píše:Kto si to ukradol, nech sa necuduje... Tvrdim, ze SP3 normalne funguje, instaloval som to na par PC (osobne Windows nepouzivam doma ani v robote).

Nevim,jak dalece to souvisi s kradenym softem,ale s timto souhlasim,mam SP3 jak na PC i na notebooku a s podobnymi problemy jsem se take nesetkal.
galjo

#8 Příspěvek od galjo »

Neviem v čom môžete mať problémy , ja mám SP3 a nevidím žiadne zlé zmeny. Počítače fungujú bez problémov.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jenys »

Zdar chlapi, přidávám se k názoru, že SP3 není problém. Už ho tam mám rok a takové problémy co tu popisují výše jsem ještě neměl. Instaloval jsem to i ségře a chodí to v pohodě. Legální wokna asi nemají problémy :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
kbulda

#10 Příspěvek od kbulda »

rnbw píše:Kto si to ukradol, nech sa necuduje... Tvrdim, ze SP3 normalne funguje, instaloval som to na par PC (osobne Windows nepouzivam doma ani v robote).

Mám originál legální soft.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jenys »

kbulda píše:

Děláš také čas od času úklid PC, třeba CClenerem, nebo Advanced Windows care? Já to uklízím často a pak nemám problémy. Ono se v registrech nadělá i během normálního používání dost bordelu a pak může dojít k problémům. Tou SP3, to není, hledej chybu jinde. Také je dobré použít program SafeXP, odstraní zbytečné šmýráky ve woknech a že je jich tam dost a práskají na nás Microsoftu :lol: :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

kbulda píše:

Moja reakcia bola pre keema, ten sa chvali warezom a potom nadava, ze mu to zistilo, ze je to warez :roll:
kbulda

#13 Příspěvek od kbulda »

Uklízím cca jednou za 2 týdny, 1 x za měsíc defragmentace.
Pepa87
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pepa87 »

Souhlasím s keemem. Už nikdy nepovolím aut. aktualizace. Jen se tam natahá bordel, IE, pseudo-(anti)-virus, je potom problém to vrátit do ještě použitelnýho stavu. Se SP2 žádnej problém, tak není důvod měnit. (samožřejmě problémy s Win. všeobecně jsou)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od workhard »

Mě to funguje i se servicepackem 3 a to mám widle z internetu :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“