Čerpadlo na nucený oběh
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Čerpadlo na nucený oběh
Přestalo mi fungovat čerpadlo na nucený oběh ale když roztočím tu hřídelku šroubovákem tak to začne fungovat čím to muže být nutně potřebuji rychlou odpověď
markoni píše:Zdravím
Přestalo mi fungovat čerpadlo na nucený oběh ale když roztočím tu hřídelku šroubovákem tak to začne fungovat čím to muže být nutně potřebuji rychlou odpověď
V závesných kotloch Mora zvykol byť na začiatku top. sezóny problém s pridretými klznými ložiskami po dlhšej odstávke kúrenia. Ide tá hriadelka šroubovákom ľahko pohybovať? Ak áno, potom to zrejme bude ten pomocný kondík, alebo vinutie.
- Artaban001
markoni píše:Zdravím
Jak lehce tou hřídelí jde točit? - nesmí drhnout, jinak dát opravit. Sám se o to nepokoušej, v čerpadle je speciální nerezová vložka, která odděluje "kotvový" prostor" od "statorovýho prostoru" (kotva je zaplavena) a ta by se měla vyměnit po "rozborce" a navíc se velmi blbě dává zpátky. Každá její deformace znamená porušení těsnosti a stator "utopíš"