Čerpadlo na nucený oběh

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Čerpadlo na nucený oběh

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Přestalo mi fungovat čerpadlo na nucený oběh ale když roztočím tu hřídelku šroubovákem tak to začne fungovat čím to muže být nutně potřebuji rychlou odpověď
DKL

#2 Příspěvek od DKL »

Pokud je v obvodu motoru kondenzátor tak je příčinou skoro určitě on.
tornado6

#3 Příspěvek od tornado6 »

A ak nie kondenzátor tak prerušene rozbehove vinutie, záleží ako je vinutý ten motor či má na rozbeh kondik alebo vinutie. :wink:
Milan121

#4 Příspěvek od Milan121 »

a když už je zde řeč o čerpadlech,ještě jsem se nedostal k tomu abych se podíval do střev.Jak je vlastně udělaná třístupňová změna otáček u těchto oběhových čerpadel?já vlastním Grundfos.Přepínají se tam odbočky na vinutí?
Mám v plánu udělat to přepínání dálkově.
helios

#5 Příspěvek od helios »

markoni píše:Zdravím
Přestalo mi fungovat čerpadlo na nucený oběh ale když roztočím tu hřídelku šroubovákem tak to začne fungovat čím to muže být nutně potřebuji rychlou odpověď

V závesných kotloch Mora zvykol byť na začiatku top. sezóny problém s pridretými klznými ložiskami po dlhšej odstávke kúrenia. Ide tá hriadelka šroubovákom ľahko pohybovať? Ak áno, potom to zrejme bude ten pomocný kondík, alebo vinutie.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
kbulda

#6 Příspěvek od kbulda »

Milan121 píše:a když už je zde řeč o čerpadlech,ještě jsem se nedostal k tomu abych se podíval do střev.Jak je vlastně udělaná třístupňová změna otáček u těchto oběhových čerpadel?já vlastním Grundfos.Přepínají se tam odbočky na vinutí?
Mám v plánu udělat to přepínání dálkově.

Přepínají se odbočky
janousek

#7 Příspěvek od janousek »

Šlo a druhý den přestalo a nebo celé léto odpočívalo a nešlo při prvním zapnutí? Může být zalehlé. Přes léto chce alespoň jednou za 14 dní protočit. Některé kotle to umí automaticky.
galjo

#8 Příspěvek od galjo »

janousek píše:Šlo a druhý den přestalo a nebo celé léto odpočívalo a nešlo při prvním zapnutí? Může být zalehlé. Přes léto chce alespoň jednou za 14 dní protočit. Některé kotle to umí automaticky.
Ale iba v prípade že zostane pod napetím a nebude vytiahnutá šnúra zo zásuvky.
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

markoni píše:Zdravím

Jak lehce tou hřídelí jde točit? - nesmí drhnout, jinak dát opravit. Sám se o to nepokoušej, v čerpadle je speciální nerezová vložka, která odděluje "kotvový" prostor" od "statorovýho prostoru" (kotva je zaplavena) a ta by se měla vyměnit po "rozborce" a navíc se velmi blbě dává zpátky. Každá její deformace znamená porušení těsnosti a stator "utopíš"
Odpovědět

Zpět na „Poradna“