Pak jsem se pustil do opravy,která neměla konce.Asi po měsíci jsem známému player vrátil s nervy v háji a se slovy,aby si to strčil do ....
Po půl roce mi další známý donesl stejný a s tou samou vadou.Marně jsem ho prosil,aby si koupil nový,ale nakonec jsem se nechal přemluvit.To by přece nebylo,abych to ještě jdenou nezkusil.Po nějakém dvouměsíčním úsilí mi asi rok ležel ve skříni.Po debatě s jedním elektrikářem,kterému nikdo neřekne jinak,než Elektrónek,jsem se do toho pustil znovu.
Zprvu jsem vyměnil ve zdroji ,na výstupní straně všechny elyty s tím,že kapacity zůstaly s tolerancí +-20%,ale napětí elytů jsem předimenzoval nejméně jednou tolik.Byl sice problém takové přerostlé obludy na tišťák připájet,ale povedlo se.DVD player naběhl.Pustil jsem film,který asi v polovině začal sekat a po chvíli se zastavil.Oprava se celá opakovala.Další nové kondíky a navíc i měření teploty procesoru a servo-driveru.Procesor měl okolo 60 stupňů,ale servo-driver mět téměř 120.Odpojil jsem tedy spindl motor a teplotu měřil znovu.Šla na 30 stupňů a tam taky zůstala i po 10ti minutách Tak tedy vadný motor s unášečem disků.Kde ho vzít???Doma mám zásobu motorků z různých tape decků,cd-rom,discmanů a všeho možného.Vybral jsem jeden z asi 10ti kusů takový,který se točil přibližně stejnými otáčkami při napětí 5V,jako ten původní.Namontoval jsem ho do playeru a...........jede jako hodinky
Nikdy by mě nenapadlo,že zároveň s elyty ve zdroji by byl K.O. i motor.
Poté jsem uvědomil i prvního známého(player s vysouvacím šuplíkem),že už vím,jak na tu opravu.Pozdě,už má nový s jinou značkou