HDMI a settopbox

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Maskot

HDMI a settopbox

#1 Příspěvek od Maskot »

Navzdory presvedceni jsem se opet nechal dokopat k tzv. pratelske vypomoci.Nemel to byt az tak velky problem,jen propjeni dvou pristroju.LCD Samsung LE32A330 a settopboxu.Toto bylo propojeno drive scartem a vse fungovalo normalne.Po propojeni pomoci kabelu HDMI sice obraz i zvuk funguje bez problemu,ten je v pripade teletextu.Teletext proste nejde.Na stejne stanici pres scart je to OK,pokud pripojim HDMI tak pri volbe TXT TV zahlasi neni k dispozici.Setkal se nekdo s podobnym problemem a jak se to da resit??
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Jo, musis jet pres TXT primo toho STB, casto to proste v tomto pripade jinak nejde. Je to vlastnost a docela bezna.
tomasjedno

#3 Příspěvek od tomasjedno »

Na SCARTu je na jednom pinu kompozitní video, a do něj ještě STB obvykle namixuje i teletext (v zatemňovákách). V digitálním videu (HDMI) ale takový bordel už nemá co dělat. Jedině využít teletext v STB.
(já mám ze SCARTu vytažené do TV YPbPr, a ta moje TV vůbec nepřipouští, že by v tom YPbPr mohl nějaký takový bordel být)
Maskot

#4 Příspěvek od Maskot »

Dik za odpovedi,napadlo mne to hned take,ze v tom signale asi TXT nebude vubec,ale co kdyby ze? :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“