Notebook Asus poradí mi někdo?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zdenoeddie666

#16 Příspěvek od zdenoeddie666 »

Ja mam Acer uz 4. rok a okrem toho ze po roku odisla romka (trochu som ju pohnojil asi i ja, napalovat naraz asi 20DVD jedno za druhym nie je dobry napad :lol: ale vymenili bez debaty), a asi o pol roka HDD, nechcelo mi preinstalovat system, naviac mi zdarma vymenili LCD, ramecek a este nieco (som si vravel ze este odpalit maticnu nech sa mi podari a mam zase novy notas :lol: ) a ani raz nebol s tym problem, servisovane to bolo tuna v "Brne" v Turanoch ci kde maju servis, bolo to reklamovane cez jednu firmu v Presove. Uz 4. rok ked nastupim do Brna na kolej, tak notebook ide 24hod v kuse, hreje sa (ale to je vlastnost vsetkych notasov "nizsej" cenovej hladiny), ale inac ziadny problem, su obdobia ked ide mesiac v kuse, ale to uz nezvladaju windows, takze ho raz za tyzden restartujem :lol: (pod Linuxom overeny neustaly beh 3 tyzdne - OpenSuse 10.3).
S Asusom co sa tyka oprav som pocul uz viacej staznosti, tak asi tam robia totalni magori, ja by som sa s nimi nebavil a obratil sa na "vyssie" organy.Ine poradit si neda, musis si to vydupat sam.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mourek »

No ověřil sis že je skutečně nový MB a disk? Je totiž možné že notas chvíli ležel a opravil se sám , no tak se na něj něco napsalo a pak zase pošel. Bohužel co s tím by ti asi poradil nejlíp nějaký právník. Nebo sdružení na ochranu spotřebitele. Jinak mám zkušenost, že s reklamacemi nebyl problém ,
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mourek »

No ověřil sis že je skutečně nový MB a disk? Je totiž možné že notas chvíli ležel a opravil se sám , no tak se na něj něco napsalo a pak zase pošel. Bohužel co s tím by ti asi poradil nejlíp nějaký právník. Nebo sdružení na ochranu spotřebitele. Jinak mám zkušenost, že s reklamacemi nebyl problém ,
Tomas027

#19 Příspěvek od Tomas027 »

Ahoj jak píšeš,zda jsem si ověřoval zda tam mi vyměnili novou desku a disk?No tak notebook jsem do slova rozebirat nechtěl abych se díval přímo na desku ale podle papiru co napsali ze servisniho centra asusu tak byla napsaná puvodní zakladní deska a seriové číslo a nová deska a zase jiné číslo.Takže snad mi ji vyměnili.No po zapnutí jak nabíhá bios tak to vypisovalo tuším 10.2008 takže snad to vypadalo na měsíc starou desku z výroby pokud neflashovali nový bios do mé staré desky.No a disk vypadal také nový na něm jsem našel August 2008.A notebook jsem kupoval v listopadě roku 2007.
MaTTo

#20 Příspěvek od MaTTo »

Ja mam taky pocit ze cesky ASUS kazdu opravu riesi : vymena MB a pevneho disku , update biosu - test OK .
Nechapem co je to za system oprav ,, kamaratovi nesla wifi tak mu vratili noteboo po tyzdni z vyssie napisanym vyjadrenim a potom co sme nainstalovaly operacny system wifi opetovne nefungovala - kdovie ci ty ludia co to tam robia vobec citaju popis zavady, to aj ja by som tak vedel servisovat ze si vsade objednam dosku a disk a parada .
občas

#21 Příspěvek od občas »

Zdar,
tento týden jsem měl na stole ASUS s nefunkčními USB porty. Bohužel
jsem se nedíval na přesný typ modelu. Většina NB má USB porty jištěny
pojistkou/SMD/ pro případ,že tam vrazíte něco,co si cucne víc. Opravovaný A. měl 2 a 2 portyjištěné zvlášt a a společné napajení
přes FET 4800/allegro.sanken apod./ Nevidím důvod pro argument,že jste
přes USB odprásk desku /i když si hned budu protiřečit- v el.je možné všechno/.
Prostě bych dál trval na reklamaci.
gepard

#22 Příspěvek od gepard »

Zdárec,
to je teda nářez. S Asusem (výrobcem) nemám doposud žádné problémy (taktéž i kolegové a kámoši) - a to Asus upřednostňuji před ostatními výrobci příslušných komponentů, osobně si nemůžu stěžovat. Co se týče servisů, to je druhá stránka věci, záleží na který PAKO narazíš, bohužel je v tom i charakter dotyčného člověka :twisted:, který má provést opravu a který se podepíše, že je vše již v pořádku a potvrdí záruční opravu.
Tu druhou reklamaci ti neuznal? A napsal ti to do záručáku, reklamačního protokolu - odmítnutí rekl. a proč? Napsal tam i ty šrouby? Jestli ne, pak to v poho znovu reklamuj, pak jsou povinni to vzít, ale nesměj ti dokázat "hrabání se v něm"!

Něco máš o reklamacích tady:
[url]http://www.spotrebitele.info/karticka.php?als[KID]=2340737[/url]
[url]http://www.spotrebitele.info/karticka.php?als[KID]=2340648[/url] !!!

Budou se snažit tě odmítnout a "vyfako.at", trvej na výměně kusu nebo vrácení peněz, jestli neustoupěj vytáhni před nima telefon a řekni, že jdeš tedy volat ČOI!!!! TOHLE ZABÍRÁ! UVIDÍŠ JAK VYLETÍ A ZAČNE SE VYKRUCOVAT A DOMLOUVAT. ODZKOUŠENO!
NENÍ PROBLÉM ZAVOLAT OPRAVDU ČOI IHNED PŘED PULTEM A ZAČÍT POPISOVAT CO, JAK, a hlavně KDE ... jo a nahlásit dotyčného jméno (to úžasně pomáhá :lol: ). Prubni to! Tady máš numera - kontakty na ČOI: (dle tvého bydliště)
http://www.coi.cz/cs/inspektorat/
-- Gepard --
gepard

#23 Příspěvek od gepard »

Ještě něco, při převzetí po opravě reklamovaného noťasu, podepisoval jsi jim převzetí do reklamačního protokolu? I se záznamem o těch šroubech? Jestli jo, tak jsi v pytli. Vše by mělo být zapsáno v tom protokolu.
Jinak při opakovaném (druhém) reklamování na stejnou vadu by jsi měl mít nárok na odstoupení od kupní smlouvy (koupení toho notebooku) a vrácení peněz (nejsem si až tak 100% jist, chtělo by se mrknout na zákoník o reklamacích, jestli nedošlo ke změně), proto se tak ohrazují vůči tobě, zkouší tě zastrašit. Jinak ten nárok by jsi měl mít u tří reklamací na různou vadu (to si taky nejsem 100% jistý, platilo to).
Pokud jsi s ním opravdu nic neudělal, jsi si jistý, neboj se toho, jsou to tvoje peníze, bojuj za ně! V nejhorším případě ti noťas prostě zůstane a to nefunkční, tak proč to nezkusit.
-- Gepard --
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“