grundig
Moderátor: Moderátoři
grundig
díky moc za rady
Tomas027 píše:Já mám taký podobný problém s televizi Grundig,o uhlopříčce 37cm a neběží mi napájecí zdrojová čast.Pokaždé když tam dám nový integrovaný obvod UC3813 a tranzistor BUL310Fp a novou pojistku tak po zapnutí do sítě mi hned vyhoří pojistka a odejde současně ten vykonový spínací tranzistor kompletně do zkratu a řídící integrovaný obvod také.Kondenzatory a diody okolo jsou v pořádku.
Určitě všechno okolo nebude v pořádku. nestačí vyměnit jen co je do zkratu.
Vyměnit něco ve zroji a hned jej zapnout a čekat co odejde není nejvhodnější metoda.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
TomasX píše:otakarv píše:Svátky na krku,tak manželka stále s něčím otravuje a to mě nebaví stále odcházet od práce.
Ty si odešel i od psaní dotazu.![]()
![]()
To co jsi udělal je dobré, ale bez UC ti zdroj nepoběží.
Dnes jsem nejprve odzkoušel zdroj s púvodním UC 3843,co tam byl.Místo pojistky jsem zapojil žárovku,taktéž na napájení ŘKS jsem nechal 60W žárovku.Po zapnutí se žárovka(pojistka)rozsvítila,až se nabil kondík za gretzem.Zdroj "mrtvý",nejevil známky života.Vyměnil jsem IO UC 3843 za TL3843P,opět stejná reakce.Dal jsem pojistku,nic.Na sekundáru pro napájení řadku napětí 9.2V.Na IO pin č.7 8.2V.Nyní se mi stala nehoda,sjel mi měřící hrot a skratnul piny č.7 a č.6.Do křemíkového nebe odešel FET a k němu na zem připojené seriově 2 diody 1N4003.
P.S.V předešlém příspěvku jsem se špatně vyjádřil ohledně toho UC.Měl jsem na mysli"Zatim jsem UC 3843 neměnil za nový,ale nachal tam púvodní"
-
Návštěvník