Nevím jak tam bylo řešený čerpadlo ale pokud stejně jako ty dnešní čili cívka na stř. proud a pístový čerpadlo tak to asi na ss proud nebude chodit a navíc ta cívka rychle shoří!! Pokud to mělo uhlíkový motor (což pochybuju) tak by to mohlo chodit.Jonapo píše:za komančov sme tam dávali 20A diodu a kávovaru to nevadilo fungoval normálne dlhé roky.
Spotrebič z USA
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
mi-ro píše:To máš pravdu jenže on ho dostal a tak se z něho snaží něco vydolovat. Nemá co ztratit. Každá rada dobrá
Proč myslíš, že ho asi dostal ? Protože původní majitel z toho byl na prášky. Je to jako v pohádce 3 zlaté vlasy Děda Vševěda. Tam převozník , který toho měl už dost, předal veslo, ať vesluje někdo jiný. A v tomto případě se má někdo jiný postarat o napájení kávovaru.
I když k tomu dá 1 kW trafo, tak když nebude vařit kafe, tak to trafo půjde naprázdno ? Nebo bude vypínat při každém použití i to trafo ?
Před asi 5 lety jsem kamarádovi do americké lednice ( 110 V , 60 Hz ) napasoval autotrafo 230/115 V, 300 W. Lednice běhá dodnes, ale trafo je nepřetržitě žhavé jako trajfus. Je to zázrak , že to vydrželo.
kbulda píše:I když k tomu dá 1 kW trafo, tak když nebude vařit kafe, tak to trafo půjde naprázdno ? Nebo bude vypínat při každém použití i to trafo ?
No pokud se mu nepovede jiná úprava, tak to je jediný řešení. Jinak pokud by se odhodlal k rozsáhlejší rekonstrukci, tak pro čerpadýlko samostatnej střídač na principu trvale napájený UPSky s aspoň lichoběžníkovým průběhem - tam moc wattů potřeba není, takže by to ani nemělo zabrat moc místa, a pro topný těleso triakový regulátor nafest nastavený na efektivní hodnotu 110V - tomu nesinusovej průběh nevadí. Ale je to dost wošajstlich úprava - IP pro kuchyňský spotřebiče je neúprosný požadavek. Já osobně bych volil asi metodu "Dej to dál"...
A kutilmile - nelituju tě
http://aukro.cz/8415_merici_pristroje.h ... view=gtext