Smazat
Moderátor: Moderátoři
- TechniXHACKer
Smazat
- Přílohy
-
pc005.gif- (44.36 KiB) Staženo 86 x
- TechniXHACKer
Ako poznám nemčúrov a ich označenia, tak 0V bude GND, 5P = 5V Positiv, 12P = 12V Positiv, 12N = 12V Negativ, 5N = 5V Negativ.
Môžeš tam skúsiť PC zdroj, len bacha, aby vetva +5V mala dostatočný prúd. Tieto mašinky potrebovali v tejto vetve najviac. Niektoré staré AT zdroje by mohli vyhovieť.
- TechniXHACKer
Zaujímavé na zdroji bolo to, že nebol impulzný, ale analógový, s veľkým a ťažkým trafákom, preto PC vážilo cca 25 kg. Analógový zdroj by nemal byť problém opraviť, ak je aj u teba použitý.
Ten odkaz na němce jsem dával proto, že tam nejspíš najdeš někoho s dokumentací.
Tady těch mašin tolik nebylo a když už tak většinou mezi sedlákama (JZD a státní statky). Je to už docela vzácnost a je škoda to zprasit ještě prasečím přístupem. Na hraní a na učení se základy je lepší použít něco z PC, těch je jak sraček.
Především se zdroj neoživuje na počítači podle LEDek na MB ale mimo!
až ti bude chodit 100% zdroj tak můžeš postupovat dál. To se všecno podrobně líčí v tom odkazu. Některé paměti vyžadovaly obojí napětí a při nepřítomnosti se můžou zničit.
jestli to ale nějaký vůl už lemtal tak že proklemoval vývody tranzistorů a podobná zvěrstva, možná už je stejně vystaráno.
- TechniXHACKer
- TechniXHACKer
- TechniXHACKer
TechniXHACKer píše:Nevím co tím myslíš, jestli to má být jako urážka nebo nějaký kydAle řekni mi kdo by se dneska sral s takovýmhle sráčem ? Myslíš si že se nějaký technik z těch obchodů s pc hardwarem stím bude srát
Ne nebude, oni nejsou schopný ani vyměnit elektrolity na základovce. Osobně opravuju základní desky u pc a zdroje tak mi nemusíš říkat co a jak, mám sice na to diagnostiku a ostatní měřící přístroje, ale neříkám že je vše opravitelný, když je vada v chipsetu tak už leda jen na ND na nic jinýho a vad existuje velká spousta je díly a nástroje na to nejsou a neřikám že jsem nějaký PC MAG co dokáže vše, každej se furt neustále něco učí a zdokonaluje se, ale furt to nebude "pánbůh"
A je jasný že podle ledek neopravím pc
ale ty ledky ukazujou napětí a to tam nejde tak je vada ve zdroji a to už je slyšet když se zapne, rachot a pískající pulzování. Jak jsem uvedl víše zdroj je jednoduchý, ale mám sevřenou prdel z toho co je postraně, nějaká řídící jednotka celého zdroje.
Jinak nemyslel jsem to nějak špatně jak to tu píši
Díky za pochopení
No napsal jsi toho hodně, ale informační hodnota mizivá. Tušíš vůbec, jestli je ten zdroj lineární nebo spínaný?
- TechniXHACKer