známý mi tento monitor přinesl s tím, že se z něho po zapnutí ozve velká rána, tím se vypnu a zase hned naskočí. Pak že zase chvíly běžel a po chvilce znovu.
Závadu jsem našel a opravil. Byl prasklý kryt na trafu kousek od VN kabelu. Z prasklinky VN vyskakovalo na jádro (monitor už zpět nechce, nechám si ho jako rezervní).
Z jedné závady se postupně staly tři. Nejdřív mi začal cvakat zdroj. Výboj odpálil mosfety trandy. Pak už VN naběhlo ale jen s horizontální prouhou. To jsem také odstranil. Teď monitor běží ale aby toho nebylo málo, je tu další závada, která před tím nebyla.
Shora jsou popořadě vytrhané řádky směrem dolů. Tak jak je to na fotkách. Když tam nahoru zajedu myší, přesně jí to ozrcadlí dolů do těch řádků.
Když začnu obraz vertikálně zmenšovat, řádky jsou takto do doby, než k nim přijede okraj obrazu. Když obraz jede dál tak s ním už řádek normálně drží jak má. Když tedy obraz hodně zmenším, je vše normální.
Jinak se řádky ani nehnout, jsou stabilní. Na poklep nereagujou.
Nenapadá někoho, co by to mohlo dělat? Osobně jsem se s tím ještě nesetkal.
Musím nabrat nové síly než to zase rozeberu, tak bych do té doby rád, aby mi někdo daroval svůj typ
Mnohokrát díky.
eV