Oprava monitoru AOC 9A+
Moderátor: Moderátoři
Oprava monitoru AOC 9A+
chtěl bych se zeptat, zlobil mi AOC 9 Klr s plochou obrazovkou, tak že uprostřed obrazovky byl obraz zobrazený normálními barvami ve tvaru kruhu plochy asi 10-20cm a postupně se jakoby "rozpíjel" rozostřoval směrem ke stranám obrazovky kde okraje byly uplně bílo-modře podsvícené a měnili barvy pozadí a dost razantně. Sehnal jsem starší elektronicky funkční, ale s prasklým pláštěm AOC 7Glr s oblou obrazovkou. Vymontoval jsem plošný spoj ze 7Glr i s VN trafem, opatrně odpojil komplet kablíky všechny i ty na stínící plechy a celou desku takto i s odstíněným plošňákem, který se připojuje paticí na (elektronku) obrazovku, namontoval k ploché obrazovce 9Klr. Nasadil jsem plošňák, propojil jsem všechny kablíky, upravil jednu malou patici na desce (7Glr má minidvoulinku s jinou minipaticí se třemi piny nežli 9Klr které má už minipatici se dvěma piny). Sesadil jsem zadní kryt monitoru s obrazovkou a smontoval.
Zapojil jsem do pc a do sítě. Spustil PC.
Monitor naběhl vpořádku, respektive zobrazuje v barvách ve všech bodech obrazovky normálně a výše mnou popsaný problém se vyřešil, barevnost jas a intenzita zobrazování je ve všech bodech shodná.
Ale mam jiný problém:
a tím je OSTROST vykreslování čehokoli co běží na monitoru.
Vše je jakobych se např. na ikony díval přes brýle.
Je to jakoby rozpité.
Nevíte kde by se dalo na plošňáku poladit a pohrát si se zaostřením?
Tak abych nemusel používat nějaký měřák?
Momentálně mám u sebe jen mulťas s nejmenovaného marketu a nestojí za moc teda.
Kdyby někdo měl AOC 7Glr schema nebo mi mohl poradit, kam na plošňák lehce šáhnout šroubováčkem za běhu monitoru, nepřijít o život a doostřit vykreslování, tak bych byl moc vděčný!
Předem děkuju za radu!
Zdravím
Ahoj Honza