Oprava monitoru AOC 9A+

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zmije

Oprava monitoru AOC 9A+

#1 Příspěvek od Zmije »

Zdravim, opravuji monitor AOC 9A+, po zapnutí se rozsvítí power led plným jasem, na chvíli je slyšet i snímkových 50Hz cca po 5s led pohasne, cvakne relátko dal už to nic nedělá, na obrazovce se neobjeví ani náznak obrazu, pravděpodobně nejde VN, nemám to sice čím měřit, ale pokud jde VN tak by mělo být slyšet takové lupání, a na obr by se lepily dielekrické předmety prach, papír.., to se neděje, stejné chování to má jak s připojeným signálem tak bez signálu.
tornado6

#2 Příspěvek od tornado6 »

skus pomerať sekundarne napetia či tam nemaš skrat takto sa prejavuje elektronicka ochrana pri preťaženi( skrate) na niektorej vetve.
PS: Pomeraj a daj vedieť. :wink:
Zmije

#3 Příspěvek od Zmije »

Prosim neměl by někdo schéma, moc by mi to ulehčilo práci.
tornado6

#4 Příspěvek od tornado6 »

Prosim ťa ZMIJE nema to aj neake čislo šasi skusim pohladať podla toho nazvu ale neviem či niečo bude. :roll:
Zmije

#5 Příspěvek od Zmije »

je to model A1995+ , ale teď jsem ještě zběsile googlil a po schematu k AOC 9A+ ani stopa, tady jsou trochu jiné typy http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2[/url]
tornado6

#6 Příspěvek od tornado6 »

To som našiel aj ja ale to su naplne do EEPROM-ky ale schemy 0 bodov.
Zmije

#7 Příspěvek od Zmije »

Třeba na tenhle máme i na bastlírně AOC 9Klr .rar otázka je, jak hodně se ty modely liší.
tornado6

#8 Příspěvek od tornado6 »

Nemožem ho rozbaliť stale mi vypisuje že archiv je poškodeny a neda sa opraviť ak si ho stiahol a rozbalil skus mi ho poslať na mail.Ďakujem
Zmije

#9 Příspěvek od Zmije »

S prohlížečem mozilla není problém.
Přílohy
AOC 9Klr .pdf
(235.76 KiB) Staženo 122 x
tornado6

#10 Příspěvek od tornado6 »

Takže už som to otvoril a pozrel som na schemu, podla schemy ti to odpaja ten IC101 - UM6861 cez DEG vystup zrejme sa mu niečo nepáči skus pomerať napetia podla schemy ak tam je ten IO či sedia aj potom čo to prestane isť či niektore neklesne pripadne nechýba. :wink:
tornado6

#11 Příspěvek od tornado6 »

A ešte podla toho čo popisuješ na začiatku tak myslim že problem bude niekde okolo toho IC101 bud elektrolit alebo niektorý s takých malých keramík - v mojom su take male žlte mrchy velkosti ako mini rezistor jeden na 12V vetve mal skrat a takmer som vyhodil monitor von oknom odniesol si to vtedy aj tranzistor v zdroji ale to je uplne iný typ ja mam HANSOL. :roll:
breta1

#12 Příspěvek od breta1 »

Jezisi chlapi, vim ze je pred pulnoci Silvestra, ale takove hovadiny, ze to dela DEG [coz je signal prom demagnetizaci obrazovky] je silne kafe. Coz takhle zacit tim, jestli je pritomen signal H OUT a od toho se odpichnout?
Zmije

#13 Příspěvek od Zmije »

Diky, ale pokračovat budu až zítra, přece jen jsou i důležitější věci, ŠŤASTNÝ, VESELÝ HLAVNĚ ZDRAVÍ!!!
tornado6

#14 Příspěvek od tornado6 »

Prepač BRETA maš pravdu je pred polnocou a už mi to po tom potúžení tak moc nezapaluje. :lol: :lol: :lol:
seastorm

#15 Příspěvek od seastorm »

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, zlobil mi AOC 9 Klr s plochou obrazovkou, tak že uprostřed obrazovky byl obraz zobrazený normálními barvami ve tvaru kruhu plochy asi 10-20cm a postupně se jakoby "rozpíjel" rozostřoval směrem ke stranám obrazovky kde okraje byly uplně bílo-modře podsvícené a měnili barvy pozadí a dost razantně. Sehnal jsem starší elektronicky funkční, ale s prasklým pláštěm AOC 7Glr s oblou obrazovkou. Vymontoval jsem plošný spoj ze 7Glr i s VN trafem, opatrně odpojil komplet kablíky všechny i ty na stínící plechy a celou desku takto i s odstíněným plošňákem, který se připojuje paticí na (elektronku) obrazovku, namontoval k ploché obrazovce 9Klr. Nasadil jsem plošňák, propojil jsem všechny kablíky, upravil jednu malou patici na desce (7Glr má minidvoulinku s jinou minipaticí se třemi piny nežli 9Klr které má už minipatici se dvěma piny). Sesadil jsem zadní kryt monitoru s obrazovkou a smontoval.
Zapojil jsem do pc a do sítě. Spustil PC.
Monitor naběhl vpořádku, respektive zobrazuje v barvách ve všech bodech obrazovky normálně a výše mnou popsaný problém se vyřešil, barevnost jas a intenzita zobrazování je ve všech bodech shodná.
Ale mam jiný problém:
a tím je OSTROST vykreslování čehokoli co běží na monitoru.
Vše je jakobych se např. na ikony díval přes brýle.
Je to jakoby rozpité.
Nevíte kde by se dalo na plošňáku poladit a pohrát si se zaostřením?
Tak abych nemusel používat nějaký měřák?
Momentálně mám u sebe jen mulťas s nejmenovaného marketu a nestojí za moc teda.
Kdyby někdo měl AOC 7Glr schema nebo mi mohl poradit, kam na plošňák lehce šáhnout šroubováčkem za běhu monitoru, nepřijít o život a doostřit vykreslování, tak bych byl moc vděčný!
Předem děkuju za radu!
Zdravím
Ahoj Honza
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“