Čo je to za SMD kond?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Devo70

Čo je to za SMD kond?

#1 Příspěvek od Devo70 »

Nachádza sa grafickej karte pri GPU (ten urvatý). Myslel som,že to je keramika, ale podľa kapacity cca 3,3uF to tak nieje. Ako sa vôbec značia elyty a tantaly, a ako zistím polaritu?

Díky za odpovede.
Přílohy
PC269655-corp.jpg
(98.87 KiB) Staženo 114 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Je to keramika napriek tej kapacite. Vidim, ze je cely, tak ho prispajkuj naspat. Horsie by bolo, keby si ho nemal (alebo by bol zniceny) a nevedel by si hodnotu.

Elyty vyzeraju ako elyty (valec), akurat v SMD maju na spodku plastovu podlozku a cez nu zahnute ploche vyvody, tantaly su vacsinou zlte kvadriky.
Andrea

#3 Příspěvek od Andrea »

Akorát nejdřív z plošek na desce odpájej ty odtržené polepy a ten kondík připájej o 90 nebo 180 stupňů otočený (tj. na bok nebo na záda), ty strany s odtrženým polepem se totiž budou bát cínu.
Devo70

#4 Příspěvek od Devo70 »

Tak to mi odľahlo. Karta sa po rekonvalescencii na prvý krát veľmi hriala, myslel som, že som súčiastku dal naopak. Ale potom sa umúdrila a bola už len vlažná.
Jasne, že som polepy odstránil Andrea. Ale je to babračka, keď neni poriadna lupa. Som mal 2 na sebe. :)
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Taketo velkosti robim bez lupy. Vidim na to dobre, horsie je to udrzat tam, kde chcem. Osvedcil sa mi taky postup, ze pocinujem tie plosky (predtym samozrejme odstranim ten bordel), prilozim suciastku, jednou rukou drzim a druhou prilozim hrot spajkovacky naplocho - tak, aby sa zohriali obe strany naraz.
jopo166

#6 Příspěvek od jopo166 »

tuto robotu s smd nemam rad ja si smd pridrziavam sparatkom
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Srabové - to nemáte na pořádnou pinzetu? Kupte si ve zdravotních potřebách buď oční pinzetu, nebo pinzetu na třísky - obě jsou špičaté se zdrsněnými čelistmi, v inoxu - takže antistatické. Smd kondík 0,5 x 0,5mm úplně v poho...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

EKKAR mj. píše:Srabové - to nemáte na pořádnou pinzetu?

No někdy to ani pořádná pinzeta nezachrání. Nevím jak kdo, ale já mívám někdy pocit že bych mohl v pekárně úspěšně kmínovat housky.... :D

Killroy
Andrea

#9 Příspěvek od Andrea »

EKKAR píše:Srabové - to nemáte na pořádnou pinzetu? Kupte si ve zdravotních potřebách buď oční pinzetu, nebo pinzetu na třísky - obě jsou špičaté se zdrsněnými čelistmi, v inoxu - takže antistatické. Smd kondík 0,5 x 0,5mm úplně v poho...

Antistatická pinzeta, to je jako plastová? To bych se bála, že se opálí.
Devo70

#10 Příspěvek od Devo70 »

EKKAR píše:Srabové - to nemáte na pořádnou pinzetu? Kupte si ve zdravotních potřebách buď oční pinzetu, nebo pinzetu na třísky - obě jsou špičaté se zdrsněnými čelistmi, v inoxu - takže antistatické. Smd kondík 0,5 x 0,5mm úplně v poho...

Už dávno mám zubársku zahnutú. Na SMD som si kúpil aj vákuovú pipetu, ale buď ja neviem s ňou robiť, alebo je to nanič náradie. :?
Přílohy
Vakuova pipeta 2.jpg
(10.14 KiB) Staženo 121 x
Crifodo

#11 Příspěvek od Crifodo »

z takových oprav je potřeba se vysmeknout a přehrát je na opačné pohlaví, každý jest stvořen k tomu k čemu je stvořen a je nemoudré protivit se vůli Páně :roll:
pavel16

#12 Příspěvek od pavel16 »

Kup si boční pinzetu , nemusíš pak držet ruku v luftu. Parádně se s tím dělá.
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Andrea píše:Antistatická pinzeta, to je jako plastová? To bych se bála, že se opálí.

Andreo, sám jsem napsal toto:

Inox je obecný název NEREZOVÉ OCELI ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Andrea

#14 Příspěvek od Andrea »

EKKAR píše:
Andrea píše:Antistatická pinzeta, to je jako plastová? To bych se bála, že se opálí.

Andreo, sám jsem napsal toto:

Inox je obecný název NEREZOVÉ OCELI ...

Pak nechápu to označení antistatická 8O Nemyslel jsi náhodou nemagnetická a v tom opojení se ti to popletlo ? :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od otakarv »

Já osobně špatně vidím,používám lupu 5dioptrii s kruhovou zářivkou.Když dělám s pinzetou,vždy se bojím,že mi uchycená součástka vyprskne a je(díky spoustu všelijakých věcí v dílně)nenávratně v čudu,což se už mi pár krát stalo.Ale jak jinak uchopit ty titěrné věci,žejo? :x
Odpovědět

Zpět na „Součástky“