PC-NB
Moderátor: Moderátoři
1.PC IP 192.168.0.1, maska 255.255.255.0 a gateway192.168.0.1
2.PC IP 192.168.0.2, maska 255.255.255.0 a gateway192.168.0.1
Potom nastavíš rovnakú pracovnú skupinu ako napísala Andrea a po reštarte to musí bežať. Ten kábel musí byť cross iba ak je jeden s tých počítačov so starou sieťovou kartou. VYSVETLÍM STARŠIA(aby ma zase rnbw nemusel chytať za slovíčka) Staršia sieťová karta je u mňa 10BaseT a 10/100 bez autoswitchu crossed/direct. Autoswitch crossed/direct majú aj niektoré 10/100 sieťové karty a dnes už všetky Gbit LAN karty- teda priamy/krížený je im u pr...
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Ak je aspon jedna sietovka 1000mbps, tak sa da pouzit aj priamy kabel - vacsina tychto sietoviek vie auto MDI-I/MDI-X, cize automaticky sa prisposobi typu kabla (rovnako ako vacsina switchov).
Ak nie je ani jedna sietovka 1000mbps, tak sa musi pouzit krizeny kabel. Inak to nemoze fungovat. Ani v Linuxe.
[edit]
Nastavovat default gw pri prepojeni len 2 PC je nezmysel. Kedze sa bude komunikovat len v lokalnej sieti, tak to nevadi, ale je to zbytocne.
Zober si napríklad Win Vista- všetci, ktorí ho majú a odosielajú podrobné chybové hlásenia do Microsoftu sú iba obyčajní priblblí pomocníci pri dopĺňaní beta-softwaru (a to si zaň ešte aj zaplatili). Mňa nezaujíma, že mi 4x do mesiaca príde cez autoupdate info o najnovších aktualizáciách, keď musím kvôli tomu pravideľne reštartovať počítač a koniec-koncov sám si k nájdeniu chýb prispejem odosielaním vyššie-uvedeného. Ale to iba tak bokom...
Aj ked minuly rok sa nejakemu expertovi v T-mobile podarilo nastavit DHCP server pre Flariony tak, ze IP adresa bola z rozsahu 10.x.y.z/8 a default gateway 192.168.a.b. Samozrejme, ze to na nicom normalnom nefungovalo. Ale vo Windows ano...
-
mikollar-