TV Goldstar, chassis PC-31A, stále v režimu standby
Moderátor: Moderátoři
TV Goldstar, chassis PC-31A, stále v režimu standby
rada199 píše:Dobrý den,mám televizi goldstar při zapnutí hl.vypínačem je stále v rezimu stand by a nechce se zapnout nereaguje na nic,nevíte někdo čím to muže bejt?Předem dik za odpověď.
Asi tím, že bude pokažená!!!
Vadný rezonátor - jedna z nejčastějších závad - důsledek pádu DO na zem. V rezonátoru praskne velmi tenká křemíková destička - DO třeba i vysílá, ale na podstatně jiném kmitočtu, takže přijímač DO na tento změněný kmitočet nereaguje!
VDO se dá taky jednoduše odzkoušet pomocí tranz. rádia na rozsahu AM (LW, nebo SW!). VDO přiblížit k ferit. anténě přijímače a z repro je slyšet povely toho VDO. Porovnáním dobrého a špatného VDO (kmitočet bývá markantně rozdílný!), lze s přesností až 99% usoudit, zda VDO pracuje správně.
Existuje řada pomůcek na zkoušení VDO. Řada výrobců DO vyrábí testery pod svou značkou (sám vlastním tester PILOT). Dále se vyrábí testery, např. jako "kredit-karta", nebo mám čidlo k osciloskopu (přímo na BNC konektoru!).
Návodů k výrobě takovýchto testerů bylo v odborných časopisech rovněž nepočítaně.