ZdenekHQ píše:Myslím, že na prvním místě musí být vždy zdravý rozum, znalost - nikoliv bezmezné vyžadování splnění všech norem do písmenka a posouzení na místě. Mohlo by to jít do takových extrémů, že se bude muset přizemnit i nerezová mřížka na odpadním kanálku a kryt sifonu od pračky.
Já mám za 100mA fíčkem celej dům (ještě z dob, kdy se tady používalo TT), stačí kapka vody na spirále od bojleru či zuřivý zedník, co přetáhne otevřenou krabici s elektroinstalací fajnovou a člověk hned ví, že je někde problém mnohem dřív, než někam doleze nebezpečný poruchový proud.
Tak tohle je konečně rozumná řeč..ZdenkuHQ...máš jedničku

Já jsem také zastáncem udělat práci bezpečnou i když přesně nekopíruje tu "Normu" a to se dá. Ono ne vše podle normy je nejlepší a je to hlavně sichrování lidí co to profesionálně dělají. Když si to udělám sám doma, vím, že jsem tomu věnoval maximální snahu i práci, ale nedělal to podle šílené normy. Proměřil spoje a přechody, pospojil co se dá, tak nevidím důvod, proč se tak upjatě pachtit za tou Normou, která po čase najednou stejně neplatí..kdosi usoudil, že byla slabá. Potom staré zapojení, přežívající několik Norem stále vyhovuje a slouží.
Myslím si, když o tom člověk něco ví a použije selský rozum, nedělá vysloveně kraviny, tak je to myslím v pořádku.
Je to asi jak už jsem tu psal na jiné diskusi o návodech na TV a jiné elektronické přístroje. Ten návod vystraší lidi, kteří nevědí jak co funguje tak, že se bojí tu TV používat, nebo vůbec zapnout, ač předtím tam měli jinou a bez problémů.
A další, co mě dost štve, že v textu je odkaz na Normu číslo xxxx, ale co v té normě je a kde si to v tu chvíli můžu přečíst, je někdy také mimo mísu. Zase se tím jen někdo sichruje....on na to přeci upozornil