Desulfatácia PB Akku

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
masar

#91 Příspěvek od masar »

EKKAR píše:...A s tím nabíjením - nelezl bych s frekvencí pulsů moc vysoko přes 100Hz, už jenom proto, že elektrochemické děje mají kvůli návaznosti na fyzikální vlastnosti soustavy deska - elektrolyt určitou setrvačnost (způsobeno viskozitou a povrchovým napětím elektrolytu) a při (relativně) vysokých frekvencích "by to nestíhalo".

To si také myslím. Ta myšlenka s rezonančním kmitočtem rozbíjejícím sulfát je sice hezká, ale moc jí nevěřím. :wink:
Jurawood

#92 Příspěvek od Jurawood »

tohle sem našel v popisu toho patentu

vytvořil jednoduchou metodu vytváření požadované rezonanční frekvence (3.26 megahertz puls) selhání vedoucího sulfátu krystaly, dovolující molekuly vrátí se k elektrolyt baterie. vytvořením tvaru signálu s požadovaným 3.26 MHz četnost, spojený s velmi rychle dobou nárůstu a vysoký puls rozkmitu, větší energie je vyvinutý aby sulfatace selháním než jakýmkoliv dalším metodou věřila existovat. Tento jedinečný přístup je nyní USA patent přihlášený.
* *laděný do molekulové četnosti sirného krystalu 3.26 MHz .
EKKAR

#93 Příspěvek od EKKAR »

Prosím Tě, jdi s tím GŮGL-TRENSLEJTREM do (_!_), ano?

Na 3 a něco MHz to může tak leda rušit KV, jestli má něco "drtit" krystaly, muselo by to mít rozmítanou frekvenci - rezonanční frekvenci krystalu určují jeho mechanické rozměry a ne pouze materiál/sloučenina - ta ještě ke všemu musí mít piezoelektrické vlastnosti, aby se dala rozkmitat elektrickým polem, o čemž u síranu olovnatého dost pochybuju. Takovým proudem "nabíjená" baterka bude taky asi dost topit, stejně jako zdroj patřičného proudu. Lituju krátkovlnkáře, kteří poblíž takového nabíječe budou usilovat o své "skedy"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Jurawood

#94 Příspěvek od Jurawood »

EKKAR: seš dneska nějakej ostrej 8O
EKKAR

#95 Příspěvek od EKKAR »

Jsem - protože překládat technickou nglish gůgl-trenslejtrem je pitomost - je to podobný nesmysl, jako chtít v něm překládat Švejkspíra nebo obráceně - pokoušet se přegůglit do libovolného jazyka Jiráskovy Staré pověsti české. GT vychází ze statistického vyhodnocení četnosti významů/překladů jednotlivých slov v běžném hovorovém nebo novinářském jazyce, technický jazyk má tu četnost dost posunutou - takže překlad vypadá tak, jak vypadá - pod psa...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
masar

#96 Příspěvek od masar »

Tak tak, dodnes mi zůstal v paměti překlad slova(zkratky pro rozhraní) IDE = jelen Jesen. :lol: :wink:
d55

#97 Příspěvek od d55 »

zdravím, slyšeli jste někdo o desulfanizaci pomocí peroxidu vodíku? kdysi jsme to s úspěchem používali. do každého článku velké baterky (150ah) se nalil malej panák silného peroxidu vodíku (asi 40%) nechalo se to pres noc probublat a rano se to pomalu nabilo. nikde na netu jsem nenasel detaily, ale nedávno jsem takto obnovil mrtvou baterku do motorky. jen množství a typ toho peroxidu nevím přesně
EKKAR

#98 Příspěvek od EKKAR »

Dá se to, ale je to dryák na desky - navíc hrozí mezideskový zkrat do kusů síranu, které se při chemické reakci v článku odtrhnou z povrchu desek a můžou se zaseknout do separátoru. Já osobně to nedoporučuju a nedělám. Takto "oživená" baterka už potom moc dlouho nepřežije. Proto taky ani neznám a ani nesháním přesné množství a koncentraci toho peroxidu.
d55

#99 Příspěvek od d55 »

drsné to možná je, ale učiné taky. hlavně je to dobré na úplně mrtvé aku.
EKKAR

#100 Příspěvek od EKKAR »

U total daeth aku je to stejně ruská ruleta - čistě pudová záležitost. Buďto to pude, nebo to nepude - šance 50:50, opakovatelnost neurčitelná. Možnost zkusit místo posledního pomazání, těsně před cestou do SD, které stejně takový akumulátor na dlouho neuteče.
d55

#101 Příspěvek od d55 »

ono oživovat 5 let starý aku, který v autě pravidelně slouží je asi zbytečné. Ten má nejlepší léta už za sebou. Ale nějakej dva roky starej, kterej někdo zapoměl přez zimu ve stojícím autě či motorce.... Tam už nějaká šance je
Jurawood

#102 Příspěvek od Jurawood »

já to s peroxidem zkoušel, aku se pořádně zahřál, dělal sem to ale s průplachem, navrtal sem do dna dírky, kal vypustil spodem.
2dny sem se s tím sral, dal prachy za peroxid, elekrtolit, destlku, poleptal si nový rifle, narušil smalt ve vaně a pak šel koupit novou baterku protože to bylo k ničemu :-)
d55

#103 Příspěvek od d55 »

tož na takovou akcu bych se mohl vykašlat. ja jsem dostal "náhradní " totál dead aku k mašině. do každýho článku jsem stříkačkou crnkl 5ml peroxidu co mě leží na ponku a baterka spokojeně funguje.
EKKAR

#104 Příspěvek od EKKAR »

Vidíš - když dáš do kupy zkušenost svou a Jurawoodovu, máš přesně ten poměr, co píšu - 50:50...
d55

#105 Příspěvek od d55 »

me by jen zajimalo, kde našel Jurawood návod vrtat dírky zespodu aku, prolachovat... i kdyby ten proces byl 100% učinej, v životě bych se do něj nepustil. cáknout do článku trochu toho peroxidu, než ho vyhodím je tak max, co jsem schopný pro aku udělat.
Zamčeno

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“