dostal se mi pod ruku zesilovač slovenské výroby kde byl jako konec použit TDA7294 a na pinu5 přes diodu do plusu byla LED OWERLOAD další dioda šla z druhého IO zase na tuhle ledku . Ať jsem hledal všude možně 5 pin výrobci udávají jako nezapojený, nebo se mýlím výrobce byl ST
Pin číslo 5 se používá na silnějším bratříčkovi TDA7293. Je to signalizace aktivace ochrany proti přetížení, která u 7294 není vyvedena. Na tišťák původně určený pro 7293 asi někdo zapojil 7294.
copak to je možné, ale kuriozita je, že ta ledka byla napojená na stabil 7812 která byla přes odpor paralelní kombinaci dvou 150R odporů připojena na +48V jeden odpor se přerušil a na výstupu stabilu bylo 5V a ta LEDka na druhé straně připojená přes diodu na NC vývod svítila když jsem závadu opravil a va výstupu stabilu bylo 12V Led už nesvítila , jen při vypnutí , ale jinam než na NC vývod připojená prostě nebyla, tak nevím přes co se to uzavíralo
to mě vždycky dostane, když někdo objeví takovéhle informace. Kdysi jsem dělal zesilovače s těmahle TDAčkama a ten 5 pin jsem normálně využíval na cestičku od sudých nožek dopředu hrálo to leta a teď vidím, že jsem tam mohl udělat nějaké harakiri
Toto je bezna vec.
V datasheete mas uvedene ze NC a v inom mas uvedene ze service pin alebo diagnostic pin. Proste je tam v datasheete uvedene ze je nezapojeny/nema sa k nemu nic pripajat ale on ma nejaku funkciu, ktoru sa rozhodli nezdelovat.