Matičná doska PC CHIPS M810LR T-Bird a položka DRAMv BIOS-e
Moderátor: Moderátoři
Kedze mas na oboch kanaloch disky (predpokladam, ze oba podporuju UDMA/66 alebo UDMA/100, teraz neviem, aky maximalny mod podporuje chipset), daj tam 80-zilove kable. Teoreticky by 40-zilove kable mali len obmedzit rychlost na UDMA/33 (tak to robi Linux), ale clovek nikdy nevie, co spravi BIOS a Windows.
durkovic píše:neviem celkom presne čo znamená to S.M.A.R.T for hard disk ? z anglickeho navodu k matičnej to nieje celkom jasné.
Vsechno se da najit:
http://sk.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
tak som si to prešiel pozorne, a zdá sa že 80GB HDD je vadný alebo s ním niečo je. DVD-RAM aj HDD 20GB mi už bežia na mod DMA , ale HDD 80GB nie a nie sa prepnuť na DMA je stale na PIO, takže skusim ho vyhodiť von a naištalovať win len na hdd 20GB
a jak som sa dočítal tak tato matičná ma už od výroby nastavené AGP 2X a preto nemusia fungovať korektne niektore graficke karty nVidia novších verzii a hlavne nie tie ktore su stavané už na AGP 8X. takže GeForce pôjde z PC vonku a predám ju , a zadovážim si nejaku ktora je v zozname AGP grafik v navode pre tuto dosku.
diky
Chcel by som nejaku grafiku ktora má vyslovene kompatibilitu iba AGP 2x a 4x. vyhliadol som si GeForce 3 (NV 20) len neviem teda či to bude fakt makať v tejto matičnej. čo som pozeral do manualu tak tam je zoznam testovaných grafík na tejto matičnej a su to len samé 32MB grafiky.
diky popripade ak viete niekdo poradit aku grafiku AGP 4X (2X) si zaobstarať. GeForce FX 5200 asi aj tak predám.
durkovic píše:diky stepa, už sa jedna GF4 MX440 risuje , tak dufam že bude šlapať v pohode, fakt mi ide len o tie DVD filmy a občas si trocha zahrať NFS 5 porsche.
Porschaky na tom budou slapat dobre. Otazkou je, jestli to bude ta osekana verze se 64bit sbernici(tam to bude slapat hur), nebo se 128bit
tak mam osadenú tu GF 4 MX 440 128bit. A je to super presne tak ako si hovotil, je to sice AGP 8X ale to nevadí. máká to na "plnú" zbernicu teda AGP 4X. Všimol som si, je to iba moje tipovanie, že sa najprv spušta bios grafy a až potom bios kompu (samozrejme že prvotný Power test je z biosu v compe
díky za dobrý typ.