Těsnění bojleru
Moderátor: Moderátoři
Těsnění bojleru
Mourek píše:Mám na chalupě prastarý východoněmecký bojler 5l, beztlakový. Samozřejmě zamrzl, trochu se nafoukl ale měď vypadá celá, budu muset zacínovat jeden roh. Ale problém je v tom, že jsem odšrouboval těleso , vysypal hromádku vodního kamene, a teď koukám že těsnění pod tělesem je uplně tvrdé. Nenapadá někoho, čím to utěsnit, mě napadla jen guma z duše. Investovat do toho moc nechci, nevím jak dlouho to vydrží , je tomu 30 let.
To byl ten bílej bojler, s červeným knoflíkem a kontrolkou ze předu
Ten jsem také měl kdysi. Už si přesně nepamatuji, jestli bylo to těsnění ploché, nebo v drážce té příruby O kroužek. Ale mám dobré zkušenosti s tím silikonem v kartuši. Nesmí to být akrylát. Pokud tam zůstalo to staré nepoškozené a jen ztvrdlé těsnění, jak ti radil workhard to namázni tmelem a je to vyřízené. Já ho tenkrát opravoval vícekrát, ale když odešla topná spirála, musel z domu
Jenys píše:
To byl ten bílej bojler, s červeným knoflíkem a kontrolkou ze předu![]()
Ten jsem také měl kdysi. Už si přesně nepamatuji, jestli bylo to těsnění ploché, nebo v drážce té příruby O kroužek. Ale mám dobré zkušenosti s tím silikonem v kartuši. Nesmí to být akrylát. Pokud tam zůstalo to staré nepoškozené a jen ztvrdlé těsnění, jak ti radil workhard to namázni tmelem a je to vyřízené. Já ho tenkrát opravoval vícekrát, ale když odešla topná spirála, musel z domu
Jo přesně ten boiler a spirála zatím snad drží. No ono to zatím nespěchá do promrzlý chalupy jezdit zatím nebudu, ale překáží to pod stolem. Těsnění je ploché a vypadá jako guma do staré zavařovačky.Ten silikon zkusím, no napřed strčím spirálu do vody a zapnu, jestli chodí , aby náhodou nebylo po ní
Mourek píše:roztaženej pertl se zaletuje a pokud bude spirála oK tak jedeme dál. Akorát musím vyndat bateri i a vyměnit gumičky ale to je drobnost. Ty nový hrnce jsou plastový. Takže zamrzne a letí.
Tak to je škoda, že jsem ten měděný hrnec neuchoval, já ho totiž měnil za jiný letovaný na tvrdo. Ten starý pertlovaný věčně v tom pertlu tekl, jak se tam dostane kámen už to nejde dobře zaletovat. Tak jsem to celé rozpertloval, vyčistil a znovu spertloval a zaletoval. Stejně už to nebylo ono a od kamaráda jsem sehnal právě ten jiný, na tvrdo letovaný a ten držel. Jen to nepřežila ta spirála a jinou jsem nesehnal, tak šel vandrem jako celek
Tu baterii mám doteď a normálně tam jdou dát tříosminový vnitřky(ventily), jen jsem musel zkrátit olivky, aby se neopíraly o tělo baterie. Původně tam byly jiné vnitřky, ale ty jsem také nesehnal a zkusil jsem ty naše české a šlo to. Tam to chce vyměnit celý ventil, ta gumička pro dobrý provoz nestačí jen vyměnit...moje zkušenosti