Těsnění bojleru

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mourek
Kontaktovat uživatele:

Těsnění bojleru

#1 Příspěvek od Mourek »

Mám na chalupě prastarý východoněmecký bojler 5l, beztlakový. Samozřejmě zamrzl, trochu se nafoukl ale měď vypadá celá, budu muset zacínovat jeden roh. Ale problém je v tom, že jsem odšrouboval těleso , vysypal hromádku vodního kamene, a teď koukám že těsnění pod tělesem je uplně tvrdé. Nenapadá někoho, čím to utěsnit, mě napadla jen guma z duše. Investovat do toho moc nechci, nevím jak dlouho to vydrží , je tomu 30 let.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Jestli je to těsnění vcelku, tak ho očisti,bojler taky,namaž to silikonem a smontuj. Bude to OK :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Mirda

#3 Příspěvek od Mirda »

Vydrží i guma z duše, vybrat patřičnou tloušťku podle křivosti popřípadě namáznout silikonem.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mourek »

silikonem myslíš olej , vazelinu nebo nějaký tmel??
Mirda

#5 Příspěvek od Mirda »

Tmel nebo lepidlo.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od workhard »

Tmel do vytlačovací pistole,k mání v každém BauBau za cca 70 kocourkovských kreditů.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
vrky

#7 Příspěvek od vrky »

Je tam asi potřeba nějaké ploché těsnění, že? Žádný O-kroužek? Ta duše z kola by nemusela vydržet teplotu. Zkus koupit ten tmel jak ti radil workhard. Než ten silikon koupíš přečti si na co je určený, jestli vydrží teplotu a vodu.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jenys »

Mourek píše:Mám na chalupě prastarý východoněmecký bojler 5l, beztlakový. Samozřejmě zamrzl, trochu se nafoukl ale měď vypadá celá, budu muset zacínovat jeden roh. Ale problém je v tom, že jsem odšrouboval těleso , vysypal hromádku vodního kamene, a teď koukám že těsnění pod tělesem je uplně tvrdé. Nenapadá někoho, čím to utěsnit, mě napadla jen guma z duše. Investovat do toho moc nechci, nevím jak dlouho to vydrží , je tomu 30 let.

To byl ten bílej bojler, s červeným knoflíkem a kontrolkou ze předu :?:
Ten jsem také měl kdysi. Už si přesně nepamatuji, jestli bylo to těsnění ploché, nebo v drážce té příruby O kroužek. Ale mám dobré zkušenosti s tím silikonem v kartuši. Nesmí to být akrylát. Pokud tam zůstalo to staré nepoškozené a jen ztvrdlé těsnění, jak ti radil workhard to namázni tmelem a je to vyřízené. Já ho tenkrát opravoval vícekrát, ale když odešla topná spirála, musel z domu :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mourek »

Jenys píše:
To byl ten bílej bojler, s červeným knoflíkem a kontrolkou ze předu :?:
Ten jsem také měl kdysi. Už si přesně nepamatuji, jestli bylo to těsnění ploché, nebo v drážce té příruby O kroužek. Ale mám dobré zkušenosti s tím silikonem v kartuši. Nesmí to být akrylát. Pokud tam zůstalo to staré nepoškozené a jen ztvrdlé těsnění, jak ti radil workhard to namázni tmelem a je to vyřízené. Já ho tenkrát opravoval vícekrát, ale když odešla topná spirála, musel z domu :lol:

Jo přesně ten boiler a spirála zatím snad drží. No ono to zatím nespěchá do promrzlý chalupy jezdit zatím nebudu, ale překáží to pod stolem. Těsnění je ploché a vypadá jako guma do staré zavařovačky.Ten silikon zkusím, no napřed strčím spirálu do vody a zapnu, jestli chodí , aby náhodou nebylo po ní
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Jen tak nevyhazuj . Vzhledem k dnešním kvalitám , je měděný hrnec svatý grál .
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mourek »

roztaženej pertl se zaletuje a pokud bude spirála oK tak jedeme dál. Akorát musím vyndat bateri i a vyměnit gumičky ale to je drobnost. Ty nový hrnce jsou plastový. Takže zamrzne a letí.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jenys »

Mourek píše:roztaženej pertl se zaletuje a pokud bude spirála oK tak jedeme dál. Akorát musím vyndat bateri i a vyměnit gumičky ale to je drobnost. Ty nový hrnce jsou plastový. Takže zamrzne a letí.

Tak to je škoda, že jsem ten měděný hrnec neuchoval, já ho totiž měnil za jiný letovaný na tvrdo. Ten starý pertlovaný věčně v tom pertlu tekl, jak se tam dostane kámen už to nejde dobře zaletovat. Tak jsem to celé rozpertloval, vyčistil a znovu spertloval a zaletoval. Stejně už to nebylo ono a od kamaráda jsem sehnal právě ten jiný, na tvrdo letovaný a ten držel. Jen to nepřežila ta spirála a jinou jsem nesehnal, tak šel vandrem jako celek :lol: :wink:

Tu baterii mám doteď a normálně tam jdou dát tříosminový vnitřky(ventily), jen jsem musel zkrátit olivky, aby se neopíraly o tělo baterie. Původně tam byly jiné vnitřky, ale ty jsem také nesehnal a zkusil jsem ty naše české a šlo to. Tam to chce vyměnit celý ventil, ta gumička pro dobrý provoz nestačí jen vyměnit...moje zkušenosti :wink:
Naposledy upravil(a) Jenys dne 19 led 2009, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

U všeho pájení - čistit ,čistit , čistit , čistit , čistit , víc jak u Lenina .
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jenys »

BOBOBO píše:U všeho pájení - čistit ,čistit , čistit , čistit , čistit , víc jak u Lenina .

JJ, svatá pravda, kdo čistí, ten letuje :lol:
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Mourek »

Mě to kdysi dělal kovář a ten ten roztaženej pertl zalil cínem zvenčí. Nedělal asi 5cm v rohu, kde to drželo, no a tam se to pohnulo . No tak uvidíme. Pajet to stříbrem se mu nechtělo a měl pravdu. Tohle drží líp.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“