Nabíjení aku 200V/10A

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
img_rbk

#16 Příspěvek od img_rbk »

V práci sme mali bežne nabíjané v sérii baterie na 220DC, ktoré slúžili, ako nepretržité napájanie ovládanie 6kV rozvodne. Boli vyrobené v jednej sérii a vydržali v chode 12 rokov. Potom sa vymenili vzhľadom na spoľahlivosť.
A taktiež napájanie UPS 330kVA obsahovalo 12V batérie v sérii spolu 415VDC. Občas 1 x za mesiac som prepol systém na baterie a nechal ich vybiť na cca 11,5V na jednu batériu. Za tých 10 rokov sa nestalo, aby bol niektorý z článkou slabší.
helios

#17 Příspěvek od helios »

img_rbk píše:V práci sme mali bežne nabíjané v sérii baterie na 220DC, ktoré slúžili, ako nepretržité napájanie ovládanie 6kV rozvodne. Boli vyrobené v jednej sérii a vydržali v chode 12 rokov. Potom sa vymenili vzhľadom na spoľahlivosť.
A taktiež napájanie UPS 330kVA obsahovalo 12V batérie v sérii spolu 415VDC. Občas 1 x za mesiac som prepol systém na baterie a nechal ich vybiť na cca 11,5V na jednu batériu. Za tých 10 rokov sa nestalo, aby bol niektorý z článkou slabší.

Ono nie je akumulátor ako akumulátor. Je dosť rozdiel porovnávať priemyselné akumulátory so zaručenými parametrami (a tým aj cenou) a bežne dostupnými a lacnejšími replikami typu "zhlutý mor", ktoré sú bežne v predaji. Tie dávať do série bez vyberania na kapacitu a vnútorný odpor je hazard. Sám som ich musel takto vyberať, pravdu sa človek dozvie až po cca. 10 nabíjacích/vybíjacích cykloch. Niektoré po nich zvýšili vnútorný odpor, a preto neboli vhodné pre sériové zapojenie. Chybovosť aku je cca 30% čo je už zhluteho moru celkom slušný priemer. Ako úplne nepoužiteľné sa ukázali aku "Vision" (12V/12Ah), ktoré mali mať znížený vnút. odpor, vyššie zaťažovacie prúdy a iné bla-bla podľa stránok výrobcu, ale v skutočnosti po piatich dynamických cykloch (vybíjanie 5 až 18A, nabíjanie na 13,8V/1A) klesla ich kapacita na tretinu. Kupodivu ako vyhovujúce sa ukázali aku "Elnika", ktoré sú bežne v predaji.
Inou kategóriou sú napr. olová "Hawker" (aj cenovo), jedna sada už funguje 10 rokov bez nutnosti údržby...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
img_rbk

#18 Příspěvek od img_rbk »

helios mas pravdu :idea:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ještě mě poraďte nějakej rozumnej obvod pro 2kW PFC .
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“