Těsnění bojleru

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mourek »

Jenys píše:Tu baterii mám doteď a normálně tam jdou dát tříosminový vnitřky(ventily), jen jsem musel zkrátit olivky, aby se neopíraly o tělo baterie. Původně tam byly jiné vnitřky, ale ty jsem také nesehnal a zkusil jsem ty naše české a šlo to. Tam to chce vyměnit celý ventil, ta gumička pro dobrý provoz nestačí jen vyměnit...moje zkušenosti :wink:

Ty vnitřky jsem už měnil asi 2x , problém je s tím dlouhým vývodem musí se baterie vytočít vývod vyšroubovat a vyměnit těsnění.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jenys »

Mourek píše:
Jenys píše:Tu baterii mám doteď a normálně tam jdou dát tříosminový vnitřky(ventily), jen jsem musel zkrátit olivky, aby se neopíraly o tělo baterie. Původně tam byly jiné vnitřky, ale ty jsem také nesehnal a zkusil jsem ty naše české a šlo to. Tam to chce vyměnit celý ventil, ta gumička pro dobrý provoz nestačí jen vyměnit...moje zkušenosti :wink:

Ty vnitřky jsem už měnil asi 2x , problém je s tím dlouhým vývodem musí se baterie vytočít vývod vyšroubovat a vyměnit těsnění.

Jo už chápu co myslíš, to je ta výtokový trubice, Hm, tak u ní mi praskla ta matice, tak jsem to tam nějak přibastlil a zatím to drží už dlouho :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
janousek

#18 Příspěvek od janousek »

Měděný, ale škoda, že je pouze 5 litrů. Mohl jsi ho předělat na prístroj. :D
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jenys »

janousek píše:Měděný, ale škoda, že je pouze 5 litrů. Mohl jsi ho předělat na prístroj. :D

Hm, tak na to jsem tehdy nemyslel, jo,jo chybička se vloudí :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
sr71

#20 Příspěvek od sr71 »

Setkal jsem se teď s případem že poměrně nový 10L bojlerek (s původním nevyměňovaným tělesem) začal téci okolo příruby tělesa (způsobilo to docela docela rozsáhlé zaplavení prostoru kde bojler byl) Stává se tohle normálně aby originální spoj z fabriky kde je masivní gumové těsnění začal téct aniž by s tím někdo nějak manipuloval/vyměňoval těleso apod.? Dotažení té matice nepomohlo. Zkusím dát nové těsnění, ale mám trochu obavy z toho aby se to neopakovalo. Máznout před montáží preventivně silikonem?
Přílohy
.JPG
.JPG
těsnění.JPG
těsnění.JPG
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Silikon má cenu jen v jediném případě . Že je schopen se přilepit k oběma dílům . Pokud se k jednomu z nich nepřilepí , bude výsledek horší stavu předtím . To si piš .
kejki

#22 Příspěvek od kejki »

Ariston dává ty blbé italské pojišťováky, nepraskl spíš jinde?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“