Andrea píše:Přerušované proudy nejsou nic špatného, třeba fly-back se často provozuje pouze v přerušovaných proudech a ani half bridge nebo full bridge s nima nemá problémy. Asi máš špatné zdroje.

Špatné zdroje nemám, jen jsi asi nejspíš nepochopila co jsem myslel - já jsem nemyslel přerušovaný chod (ten celkem běžně provozuji), ale stav který popisoval kybler:
Crifodo píše:....stav, kdy zpětnovazební smyčka pracuje mimo rozsah, na který stačí. Pak je řídicí obvod vypínán aperiodicky další ochranou a odtud to syčení nebo pískání. Když tam taková ochrana není, tak napětí prostě vyleze výš a podle dimenzování součástek může něco odejít. Není moc obvodů, které dokážou zkrátit PWM někam pod zlomky procenta aby přitom tvary a amplitudy budicích impulsů zůstaly v mravných mezích.
kybler píše:A k tomu polomostu - dobrý zdroj je blbuvzdorný zdroj, který bez zátěže neshoří.
A pokud dobře vím, tak taky každý dobrý zdroj má zabudovanou interní zátěž aby se nestalo něco nečekaného. Řekl bych, že dost dobrých zdrojů by po odpojení interní zátěže (odpor, kontrolní LEDka, ventilátor, nebo třeba napájení řídícího IO) moc dlouho nevydrželo...