NiCd,Ni-Mh, nebo Li-On v ručním nářadí
Moderátor: Moderátoři
-
Vit1
NiCd,Ni-Mh, nebo Li-On v ručním nářadí
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
rnbw píše:BOSCH robi skrutkovace s Li-ion. V baterii je elektronika, pravdepodobne velmi podobna ako v notebookovej baterii. Nabijacka s nou komunikuje, takze vsetko vie (po zasunuti nabitej baterie sa hned rozsvieti LED, ze je nabita, takze ziadne prebijanie). Na skrutkovaci je 3-stupnovy LED indikator nabitia. Som zvedavy, ako dlho to vydrzi. Ale vraj je na to 5 rokov zaruka.
Tak jestli myslíš toto, tak už to mám od roku 2005 ze srpna, zatím spokojenost. Fakt je, že to nevyužívám denně spíš jen občas, ale baterie dobrá.
- Přílohy
-
P1030900.JPG- (68.12 KiB) Staženo 158 x
Ale s těmi bateriemi v té nové to už nebude takový držák, jako u Black& Deckeru i když to bylo Made in PRC. Co ale u Deckeru bylo dobré, že je tam hlavička na kličku, průměr 10mm.
U té Ferm vrtačky je také ta jednoduchá nabíječka a podařilo se mi zapomenout na to že nabíjím, takže jsem ji několikrát přebil, což jim asi ublížilo. Asi bude dobré udělat nějakou regulaci a hlídání.
Ale asi někdy dokoupím ty akučlánky a dám dohromady ten akublok, protože jinak ta vrtačka byla velmi dobrá a práce se naděla moc.
rnbw píše:Kupoval som vacsi typ - PSR 14,4 LI-2. Dobre na Li-ion je prave to, ze to moze clovek na mesiac odlozit a potom zobrat do ruky a hned pouzivat.
Inak modelari pouzivaju prave Li-ion.
No jo, tohle je takové šimrátko, ale dělat s tím drobnější práce, třeba na PC, nebo menší nábytek doma jdou. Na pořádnou práci to chce právě něco většího, ale hlavně aby byly kvalitní ty články
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jenys píše:rnbw píše:Kupoval som vacsi typ - PSR 14,4 LI-2. Dobre na Li-ion je prave to, ze to moze clovek na mesiac odlozit a potom zobrat do ruky a hned pouzivat.
Inak modelari pouzivaju prave Li-ion.
No jo, tohle je takové šimrátko, ale dělat s tím drobnější práce, třeba na PC, nebo menší nábytek doma jdou. Na pořádnou práci to chce právě něco většího, ale hlavně aby byly kvalitní ty články
No právě ta kvalita těch článků je velmi dúležitá.Já jsem dlouho toužil po akuvrtačce a také se dlouho rozhodoval,jakou koupit.Až to vyřešila moje dcera se zetěm.Vloni jsem byl zrovna u nich na "pracovní"návštěvě a přinesli domů leták z Kauflandu.Při jeho prohlížení mi hned padla do oka akuvrtačka.Pánové,ale ta super cena:350,-Sk.Sice jen jeden NiCd akublok,ale na to moje používání jednou za čas bohatě stačí(jsem si řekl).Nabil jsem podle pokynů(přitom mě dcera kontrolovala a napomínala,hold je technický typ),fungovala perfektně,byl jsem šťastný,jako malý kluk.Doma jsem ji použil párkrát,vybitou nabil a uschoval.Po 14dnech jsem potřeboval vrtat.Jaké bylo mé překvapení,batérie vybitá,přitom nikdo s ní nevrtal.Před víc jak týdnem jsem ji opět nabíjel a nyní,když jsem natrefil na tento příspěvek,zkouším a akublok NiCd téměř vybitý.Značka vrtačky:AMItech-KPCD0214,napětí akubloku je 18V.Tak jsem nyní po půl roce z toho dost naštvaný.Ale co bych chtěl za ty peníze,no né.