Zapojeni Power tlacitka na zakl.desce
Moderátor: Moderátoři
Jenys píše:Mám BM556A, ale nevím, které jsou ty /CS a /OE flashky. Jinou bych měl starší z roku 1995 z desky pro AT, tahle je z 1998 pro ATX.
Nejsem zase až takový odborník přes ekektroniku, tak potřebuji navigovat. Děkuji
Sloupni cedulku, koukni na typ, zadej do gůůgla, najdi datašít, otevři, koukni kde je /CS a /OE, připoj osciloskop, zapni desku a koukej, co se (ne)bude dít
Andrea píše:Jenys píše:Mám BM556A, ale nevím, které jsou ty /CS a /OE flashky. Jinou bych měl starší z roku 1995 z desky pro AT, tahle je z 1998 pro ATX.
Nejsem zase až takový odborník přes ekektroniku, tak potřebuji navigovat. Děkuji
Sloupni cedulku, koukni na typ, zadej do gůůgla, najdi datašít, otevři, koukni kde je /CS a /OE, připoj osciloskop, zapni desku a koukej, co se (ne)bude dít![]()
Děkuji za informace, sloupnul jsem ceduku a našel na Inetu datasheet a už vím, kde to je. Teď musím dělat jiné věci, hlavně někde musím koupit kabel ke zdroji, (jsem marod, tak moc nemůžu ve), abych nemusel stále vypínat své PC a mohl v klidu dělat na obouch. Zkusím to změřit oscilem a uvidíme. Jen tak zkusmo jsem tam dal ten druhej šváb z jiného PC, chová se to stejně. Disk se roztočí a zahrábne a pak klid. Monitor stále spí a čeká na kabel
Díky za cenné informace, zase vím víc
Andrea píše:Jenys píše:Mám BM556A, ale nevím, které jsou ty /CS a /OE flashky. Jinou bych měl starší z roku 1995 z desky pro AT, tahle je z 1998 pro ATX.
Sloupni cedulku, koukni na typ, zadej do gůůgla, najdi datašít, otevři, koukni kde je /CS a /OE, připoj osciloskop, zapni desku a koukej, co se (ne)bude dít![]()
Tak bych chtěl začít měřit, ale já tu nemám CS, ale CE a OE. Kam zapojit zem od osciloskopu a kam živý
Andrea píše:Jenys píše:Tak bych chtěl začít měřit, ale já tu nemám CS, ale CE a OE. Kam zapojit zem od osciloskopu a kam živý![]()
Děkuji
No zem na zem desky a živý na CE, jestli to má druhý kanál tak ten na OE
Aha, myslel jsem si to, ale z toho tvého psaní to vypadalo jako, že na CE a OE oba vývody skopu. Mám dva kanály, tak to tam dám oboje. To víš, já a měření
Asi to bude v pr...