chybne monitory

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrikstr

chybne monitory

#1 Příspěvek od petrikstr »

ahojte mam taky problem mam monitor hansol 730 e a sony g520 potrebujem pomoc s opravou hansol mi miesto ciernej svieti na jasno zeleno a sony ma po celej obrazovke horizontalne biele pasy prosim poradte :opravar:
Přílohy
Untitled.pdf
(21.93 KiB) Staženo 190 x
g520.pdf
(10.53 KiB) Staženo 180 x
Naposledy upravil(a) petrikstr dne 22 led 2009, 23:19, celkem upraveno 2 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

21" Sony sa tu uz viackrat riesili - mas vysoke G2.
Hansol - ak tam inak obraz vidiet, tak hladaj chybu v RGB.

Ak nevies, co je G2 a RGB, tak to ani nerozoberaj.
petrikstr

#3 Příspěvek od petrikstr »

rnbw píše:21" Sony sa tu uz viackrat riesili - mas vysoke G2.
Hansol - ak tam inak obraz vidiet, tak hladaj chybu v RGB.

Ak nevies, co je G2 a RGB, tak to ani nerozoberaj.

pravdu poviem ani neviem ale na scheme to najdem doma ju mam ale mam len multimeter stim si asi vela neporadim
:oops:
martinekk

#4 Příspěvek od martinekk »

Tak tie monitory zober, a odnes niekomu kto to vie opraviť. Lebo to pokazíž ešte viac alebo prídeš k úrazu.
petrikstr

#5 Příspěvek od petrikstr »

martinekk píše:Tak tie monitory zober, a odnes niekomu kto to vie opraviť. Lebo to pokazíž ešte viac alebo prídeš k úrazu.

opravarovi asi nie radsej do zberoveho dvoru na opravarov namam tak sa to snazim svojpomocne inak dakujem este raz to snimi skusim podla schemy a ked nic sup von :roll:
paveltl

#6 Příspěvek od paveltl »

Ten SONY bych řekl že moc svítí. Obraz je moc přesvícený a nejde stáhnout jas, jen přidat. Díky tomu vidíš ty čáry.

Pokud mám pravdu, tak z toho monitoru sundej plastovej kryt. Na vlastním monitoru jsou ještě plechové kryty, tobě stačí sundat jen ten zadní.
Jestli je to podobný model co jsem měl doma já, tak pod ním najdeš desku s řízením barev a napětí. Na této desce najdeš VN tranzistor pro řízení G2 (já ho měl vpravo od hrdla obrazovky) a vedle něj v sérii dva rezistory 10M. Jeden z těchto rezistorů vyměň za 6M8 a bude to v pořádku.

Je to běžná nemoc Trinitronů. SONY totiž ví že monitory stárnou a tak postupně přidává jas aby stále dobře svítili. Jenže Trinitrony tak nestátnou a tak začnou moc svítit. Tímhle postupem jim ten jas snížíš.
petrikstr

#7 Příspěvek od petrikstr »

dakujem moc idem to skusit ak to poje napisem :P
petrikstr

#8 Příspěvek od petrikstr »

ahojte takze som nic neviriesil nevedel by mi niekto pomoc stym hansolom co moze byt na chybe dakujem
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“