rolis7 píše:Zlým nastavením UG2 obrazovku okamžite neodrovnáš, ale určite jej podstatne skrátiš životnosť (skorší odchod do dôchodku).
Já bych to neviděl tak tragicky.
Moderátor: Moderátoři
otakarv píše:jef111 píše:No pěkně prostřelené, to by se blbě lepilo. Když prostřelí o něco výš tak se obvykle podaří zalepit, ale tohle se mi obvykle nepodaří
Taky jsem se na to díval a je to opravdu strašně moc blízko feritového jádra.Raději to nové!
kokun píše:otakarv píše:jef111 píše:No pěkně prostřelené, to by se blbě lepilo. Když prostřelí o něco výš tak se obvykle podaří zalepit, ale tohle se mi obvykle nepodaří
Taky jsem se na to díval a je to opravdu strašně moc blízko feritového jádra.Raději to nové!
Obvyklý "průstřel" - z praskliny to střelí na ferit! Když není zbytí lepím následovně:
Nejprve "vyškrabu" (vybrousím) zuhelnatělý materiál. Pak zalepím lepidlem UNIVERZUM (el. pevnost: 11,6 kV/mm !!) za pomoci "plniva" k tomuto lepidlu. Až druhý den ještě celé místo (mezeru mezi vývodem VN a feritem) pořádně zalepím (vyplním) lepicí pistolí - pořádnou vrstvu - nešetřím !!
Pokud trafo neutrpělo vevnitř, většinou jede doposud