OTF 463 - problem s obrazom + otazka na OVP

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

Je to totiž ekvivalent NOKIA M12-28, nebo ELDOR 1142.0635 a obě tyto trafa se v tomto OVP-éčku používaly :!:

upresnim, dnes uz nie, zajtra nie som doma takze pozajtra .... je mozne ze ten VN tam niekdo vymienal .... ten philips a M12.28 su uplne zhodne ?

Úplně shodný je jenom PHILIPS a ELDOR, NOKIA se trochu liší!
V OTF-kách se používaly všechny 3 typy s různými obrazovkami.
V OVP-éčkách byly vesměs ty ELDORy.
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od paca123 »

Promi n,ale jak si zjistil,že máš v pořádku RGB?A další ..
matko23

#18 Příspěvek od matko23 »

paca123 píše:Promi n,ale jak si zjistil,že máš v pořádku RGB?A další ..

som to pisal vyssie, ze som skusal dosku obrazovky v inom TV a tam sla.
matko23

#19 Příspěvek od matko23 »

kokun píše:
Je to totiž ekvivalent NOKIA M12-28, nebo ELDOR 1142.0635 a obě tyto trafa se v tomto OVP-éčku používaly :!:

upresnim, dnes uz nie, zajtra nie som doma takze pozajtra .... je mozne ze ten VN tam niekdo vymienal .... ten philips a M12.28 su uplne zhodne ?

Úplně shodný je jenom PHILIPS a ELDOR, NOKIA se trochu liší!
V OTF-kách se používaly všechny 3 typy s různými obrazovkami.
V OVP-éčkách byly vesměs ty ELDORy.

mal som raz v jednom TV pokazene VN philips a ked som tam dal tu nokiu tak to rachlo .... som nevedel ci nahodou alebo tym ze je to iny typ ... preto som sa pytal
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od otakarv »

Co já měl tu závadu,jak jsem psal(proto jsem Tě také směřoval k obrazovému zesilovači),tak tam byl vadný TEA5101A.Jenže Ty píšeš,že jej máš odzkoušený v jinom TV.Ja na zkoušku musel nakonec použít z mé stařičké,ale stále fungující OTF 445,zda není v pr..li obrazovka.
Zkus v jakém stavu je C 415-22uF/250V,je za diodou VD402,která jde z VN trafa vývod č.2 i když tomu nedávám naději.
masar

#21 Příspěvek od masar »

Psal jsi, žes už proměřil kde co, ale my jsme se nedověděli prakticky nic.
Ani o napětích (např. +180V, +12Vb, Ukatod, Ug2, řídící napětí J,K,S) ani o průbězích (signály na vstupu modulu RGB, katodách, RZB apod). Nevím na základě čeho máme věštit. :wink:
masar

#22 Příspěvek od masar »

Vyloučit se nedá ani závada obrazovky. Viz např.:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=19924
příspěvek od Mysteri
:wink:
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

matko23 napsal
mal som raz v jednom TV pokazene VN philips a ked som tam dal tu nokiu tak to rachlo .... som nevedel ci nahodou alebo tym ze je to iny typ ... preto som sa pytal

Už se to tady rovněž probíralo - vyhledej si vlákno VN-trafo v C445 :!:
I když použiješ namísto trafa PHILIPS trochu jiné trafo NOKIA, tak to nemůžeš "odbouchnout" - jak tady píšeš :!: Ty trafa nejsou úplně shodná, ale při jejich záměně nemůže nastat žádná "destrukce".
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od matko23 »

masar píše:Psal jsi, žes už proměřil kde co, ale my jsme se nedověděli prakticky nic.
Ani o napětích (např. +180V, +12Vb, Ukatod, Ug2, řídící napětí J,K,S) ani o průbězích (signály na vstupu modulu RGB, katodách, RZB apod). Nevím na základě čeho máme věštit. :wink:

Vsechno v poradku, inak by som to sem napisal ....
matko23

#25 Příspěvek od matko23 »

kokun píše:matko23 napsal

Už se to tady rovněž probíralo - vyhledej si vlákno VN-trafo v C445 :!:
I když použiješ namísto trafa PHILIPS trochu jiné trafo NOKIA, tak to nemůžeš "odbouchnout" - jak tady píšeš :!: Ty trafa nejsou úplně shodná, ale při jejich záměně nemůže nastat žádná "destrukce".

Mne to buchlo. Ale to uz som poriesil davnejsie, dal som tam philips a potom to slo OK... takze mozno bola ta nokia vadna, nebola totiz nova nemal som ju vyskusanu ... takze pre buducnost budem vediet, dik :)
matko23

#26 Příspěvek od matko23 »

otakarv píše:Co já měl tu závadu,jak jsem psal(proto jsem Tě také směřoval k obrazovému zesilovači),tak tam byl vadný TEA5101A.Jenže Ty píšeš,že jej máš odzkoušený v jinom TV.Ja na zkoušku musel nakonec použít z mé stařičké,ale stále fungující OTF 445,zda není v pr..li obrazovka.
Zkus v jakém stavu je C 415-22uF/250V,je za diodou VD402,která jde z VN trafa vývod č.2 i když tomu nedávám naději.

to som samozrejme tiez skusal , ... chyba bude niekde v okoli TDA4580, budem muset len merat merat a merat.. takze o vikendu mam o zabavu postarano :(

MMch: sa mi dnes dostala do ruk otf 471 s tou istou zavadou, takze ak spravim jedno druhe bude hrack :)
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od otakarv »

Po napsání svého vyššího příspěvku,mně také napadla myšlenka jako"masara",že by mohla být vadná obrazovka(zkrat katody),ale to jsem už byl mimo internet.
Takže abys neměl náhodou na obou TV vadné obrazovky,což Ti v žádném případě nepřeji.
matko23

#28 Příspěvek od matko23 »

otakarv píše:Po napsání svého vyššího příspěvku,mně také napadla myšlenka jako"masara",že by mohla být vadná obrazovka(zkrat katody),ale to jsem už byl mimo internet.
Takže abys neměl náhodou na obou TV vadné obrazovky,což Ti v žádném případě nepřeji.

no tak v tej 471 nejde do dosky obrazovky ziaden signal, tosom zmeral takze chybu obrazovky mozme vylucit, u toho druheho neviem, ten musi teraz pockat,... :)
masar

#29 Příspěvek od masar »

matko23 píše:...no tak v tej 471 nejde do dosky obrazovky ziaden signal, tosom zmeral takze chybu obrazovky mozme vylucit, u toho druheho neviem, ten musi teraz pockat,... :)

To bych tak vehementně netvrdil. :wink:
matko23

#30 Příspěvek od matko23 »

masar píše:
matko23 píše:...no tak v tej 471 nejde do dosky obrazovky ziaden signal, tosom zmeral takze chybu obrazovky mozme vylucit, u toho druheho neviem, ten musi teraz pockat,... :)

To bych tak vehementně netvrdil. :wink:

obrazovka je pekna cierna, pokym nevystvem Ug2 , takze obrazovka bude v poriadku .... idem merat :)
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“