Po zapnutí se magnetron hřeje - ale nevysílá, napětí vn jsem měřil jenom při odpojeném magnetronu.
Tak uvidím - asi budou mít ježíška, ale já chci alespoň na chvíli zvítězit.
Moderátor: Moderátoři
bubo10 píše:Podle měřáku jsou obojstranně neprůchozí - ale měřák a vn dioda... .
.. jen souhlas, běžná Si dioda má 0,65V tato cca 9V takže běžným diodovým měřákem nejde měřit. Přerušenou jsem ještě neviděl, vždycky byly proražený natvrdo a pak se přepálila VN rychlá pojistka 0,8A v plastovým pouzdru. Ta se přepálí i při průrazu VN kondu. Sekundární stř. napětí na trafu je asi 1 200V, v jedný půlvně se kond nabije na 1 600V a ve druhý se jeho napětí přičítá ke stříďáku. Čili jedná se o násobič a pokud nebí připojenej magnetron, je na kondu až 2kV který tam vydrží dost dlouho po vypnutí!! to samý když magnetron nenažhaví!! Nevím k čemu tam je ta VN pojistka, při poruše stejně odejde hlavní síťová. Některý mikrovlnky ji ani neměly.Milan121 píše:většinou 8 - 9 V se začíná zvedat proud
mi-ro píše:.. jen souhlas, běžná Si dioda má 0,65V tato cca 9V takže běžným diodovým měřákem nejde měřit. Přerušenou jsem ještě neviděl, vždycky byly proražený natvrdo a pak se přepálila VN rychlá pojistka 0,8A v plastovým pouzdru. Ta se přepálí i při průrazu VN kondu. Sekundární stř. napětí na trafu je asi 1 200V, v jedný půlvně se kond nabije na 1 600V a ve druhý se jeho napětí přičítá ke stříďáku. Čili jedná se o násobič a pokud nebí připojenej magnetron, je na kondu až 2kV který tam vydrží dost dlouho po vypnutí!! to samý když magnetron nenažhaví!! Nevím k čemu tam je ta VN pojistka, při poruše stejně odejde hlavní síťová. Některý mikrovlnky ji ani neměly.Milan121 píše:většinou 8 - 9 V se začíná zvedat proud
mi-ro píše:Teď jsem úplně přesně nepochopil tvůj výklad. V mikrovlnce jsou DVĚ pojistky. Jedna na síťovým přívodu a druhá VN dioda na sekundáru trafa. Já píšu že nechápu na co je tam ta VN pojistka? Když tam nebude a prorazí se VN dioda, přepálí se hlavní síťová pojistka. A když dojde ke zkratu na primáru-jak píšeš tak potom se může přepálit jen síťová pojistka!!