mikrovlnka netočí

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
anonym (zapoměl nick)

mikrovlnka netočí

#1 Příspěvek od anonym (zapoměl nick) »

Přátelé, zdravím a prosím o radu: u mikrovlnky SHARP se spálil motorek na otáčení talíře. Nemůže se při ohřívání pokrmů nějak poškodit? Já vím je to blbý dotaz, ale odpusťte dědkovi nad hrobem, jehož vědomosti skončily u tranzistorů.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Mikrovlnka by se poškodit neměla, jen ohřívané jídlo se nebude prohřívat rovnoměrně - v dutině trouby vlivem odrazů od stěn vzniká stojaté vlnění s kmitnami a uzly jako v kterémkoliv rezonátoru a pokud se ohřívané jídlo pohybuje, mění se jeho poloha vůči kmitnám a uzlům. V nepohyblivém můžou vzniknout zóny zcela studené prostřídané zuhelnatělými.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Mam mikrovlnku Siemens, ktora nema otocny tanier vobec. Pouzivam ju velmi zriedkavo, ale funguje.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajosek2 »

To jídllo stačí občas promíchat,pokud je to možné a je to vyřešeno.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

To je fakt, akorát s takovýma knedlíkama je trošku potíž.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

rnbw píše:Mam mikrovlnku Siemens, ktora nema otocny tanier vobec. Pouzivam ju velmi zriedkavo, ale funguje.

Možná máš stejnou jako jsem měl já. Měla nahoře něco jako větrník a ten se při provozu točil. Když jsem jí kdysi v NSR kupoval, tvrdili mi, že je to místo otočného talíře. :?:
Knedlíky dej do mikrotenového sáčku a jsou v perfektně ohřátý.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od Davidus »

myslím že by se za ten motor daa sehnat i náhrada, není jich až tak moc druhů. Prohrabat pár smeťáků.. :wink:
riker
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od riker »

trafikant

#9 Příspěvek od trafikant »

Díky moc za rady, hlavně rikr mě píchnul, hned objednávám motorek. I když to patří do vlákna o životnosti přístrojů, mikrovlnku mám 17 let a naprosto bez problémů - až na spálený gril, ale to spravil nový odporový drát v keramické trubici. Šlo mi hlavně o to, pokud v ohřívacím prostoru vznikajá nějaké stojaté vlnění, nebo vlnové uzly, aby nedošlo k poškození mechanických částí.
(Na nick jsem si vzpoměl)
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

K poškození dojít nemůže vinou neotáčejícího se talíře - ten tam je jen proto, aby se ohřívaná látka pohybovala přes ten systém kmiten a uzlů, který v u-vlnce normálně je. Poškodit u-vlnku může jen nedokonalý kontakt ve struktuře kovového předmětu v ní - na zkrat v něm je stavěná, pokud ale kov není dokonale pospojovaný, začne to jiskřit - a z toho vznikají ty nejhorší následky.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od zdenoeddie »

motorcek pre otacanie mozem zohnat, mozno aj lacnejsie :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“