Mlsný bastlíř
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
SUROVINY:
2 vajíčka (celé)
25dkg cukru (používám krupicový)-kdo má rád méně sladké,ubrat přiměřeně
2dl stolního(slunečnicového)oleje
40dkg polohrubé mouky
1 Kefír(1/2 L)
2 Pl(polévkové lžíce)kakao
2 čajové lžičky sody bikarbony
POSTUP:
Celé vajíčka vymícháme spolu s cukrem do pěny.Přidáme kakao+olej a znovu promícháme.Na směs prosejeme mouku se sodou bikarbonou,přilejeme kefír.Vše dobře promícháme pomocí ručního mikséru(ten používám samosebou od začátku).Směs vylejeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech.Já vždy naleju jednu vrstvu,posypu hrozinkami nebo sekanými ořechy a přeleju druhou vrstvou,aby byly hrozinka,nebo ořechy zakryté.Dáme do studené trouby a pečeme při 180-200°C asi 45min.Kraje musí být odskočené od plechu.
Přeji dobrou chuť.
To je fakt.Takové vařené brambory posypané osmaženou cibulkou se škvarkama a zapíjené kyškou nebo mlékem jso vyloženě lahůdka.Variola píše:Jen to tak čtu, přibrala jsem aspoň kilo![]()
Nejlepší jsou většinou ta nejjednodušší jídla
Nemám zájem o korekci pravopisu.
ZdenekHQ píše:Jen přesunuto, žádná cenzura.
Nene kamaráde, je to pěkně vystřižené, to k vůli čemu tu proběhla cenzura, jako když se sem v oněch letech dostal jen trochu erotický film, tak soudruzi nechali vystříhat ty lechtivější scény.
Možná jsem slepej, ale než jsem to sem napsal, díval jsem se a nebylo to tam.
No, myslím že mě teď také vystříhnou
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
GULAS BEZ MICHANI:
1kg veprovyho, 3 vetsi cibule, 5 strouzku cesneku, 2 cajove lzicky gulasoveho koreni(muze byt i kari), 3 cajove lzicky sladke mlete papriky, 3 polevkove lzice solamylu, sul, pepr, 2 masoxy, FEFERONKY
Maso a cibuli nakrajet, smichat ostatni suroviny, poradne promichat(masoxy lepsi predem rozpustit v malem mnozstvi vody). Vse do pekace, lepsi ta sklenena misa. Prikryt alobalem a pect na 250˚C asi 1,5hodiny.
NEDOLIVAT VODU, NEMICHAT, NESUNDAVAT ALOBAL. Priloha podle libosti, ale ja razim ke gulasi JEDINE chleba. Oproti "normalnimu" gulasi je to fakt rozdil, mnohem lepsi.
Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet
Preji dobrou chut, urcite to zkuste.
ZdenekHQ píše:Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím....
Ne nemyslím, chybí tam Vrky co to tam dal a pak Pajosek jak si pochvaloval zvěřinu
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
stepa píše:Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet![]()
Tohle platí obecně, nejhorší je kuchařka, co se každých 10 minut dívá do pekáče v troubě, jestli se jí to nepřipaluje. Přitom ono se to udělá samo i bez nahlížení. Zvlášť platí pro pečený kolena !
stepa píše:Tak se podelim s jednim receptem...tata to ma od kolegy/ne z prace a je to fakt zradlo! Tohle muzu na litry(zrovna minuly ctvrtek), cim ostrejsi, tim lepsi. K pivu jako delany.
GULAS BEZ MICHANI:
1kg veprovyho, 3 vetsi cibule, 5 strouzku cesneku, 2 cajove lzicky gulasoveho koreni(muze byt i kari), 3 cajove lzicky sladke mlete papriky, 3 polevkove lzice solamylu, sul, pepr, 2 masoxy, FEFERONKY, 0,75-1l vody.
Maso a cibuli nakrajet, smichat ostatni suroviny, poradne promichat(masoxy lepsi predem rozpustit v malem mnozstvi vody). Vse do pekace, lepsi ta sklenena misa. Prikryt alobalem a pect na 250˚C asi 1,5hodiny.
NEDOLIVAT VODU, NEMICHAT, NESUNDAVAT ALOBAL. Priloha podle libosti, ale ja razim ke gulasi JEDINE chleba. Oproti "normalnimu" gulasi je to fakt rozdil, mnohem lepsi.
Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet![]()
Preji dobrou chut, urcite to zkuste.
Tak nebýt noc, hned bych se do toho pustil. To musí být bašta. To si vytisknu a zadám to u přítelkyně
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jenys píše:ZdenekHQ píše:Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím....
Ne nemyslím, chybí tam Vrky co to tam dal a pak Pajosek jak si pochvaloval zvěřinu
Prostě jsem blbě (díky citacím) zatrhl "fajfku", "sejmul" (zrušil) dva příspěvky a fotku. Jsem vinen, za trest si jdu nalít slivovici, abych se nějak potrestal.