Mlsný bastlíř

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny mlsné bastlíře a bastlířky.Dnes teda ten slíbený recept"KEFÍRKA".Je jednoduchý, nenáročný a rychlý.

SUROVINY:
2 vajíčka (celé)
25dkg cukru (používám krupicový)-kdo má rád méně sladké,ubrat přiměřeně
2dl stolního(slunečnicového)oleje
40dkg polohrubé mouky
1 Kefír(1/2 L)
2 Pl(polévkové lžíce)kakao
2 čajové lžičky sody bikarbony

POSTUP:
Celé vajíčka vymícháme spolu s cukrem do pěny.Přidáme kakao+olej a znovu promícháme.Na směs prosejeme mouku se sodou bikarbonou,přilejeme kefír.Vše dobře promícháme pomocí ručního mikséru(ten používám samosebou od začátku).Směs vylejeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech.Já vždy naleju jednu vrstvu,posypu hrozinkami nebo sekanými ořechy a přeleju druhou vrstvou,aby byly hrozinka,nebo ořechy zakryté.Dáme do studené trouby a pečeme při 180-200°C asi 45min.Kraje musí být odskočené od plechu.
Přeji dobrou chuť.
SMITH

#32 Příspěvek od SMITH »

Už viem prečo nejem štiplavé jedlá :-)

http://www.mojevideo.sk/video/278d/chla ... svete.html
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od pajosek2 »

Variola píše:Jen to tak čtu, přibrala jsem aspoň kilo :D

Nejlepší jsou většinou ta nejjednodušší jídla :)
To je fakt.Takové vařené brambory posypané osmaženou cibulkou se škvarkama a zapíjené kyškou nebo mlékem jso vyloženě lahůdka.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
EKKAR

#34 Příspěvek od EKKAR »

To už radši AQUA PUMPATA NATURALIS, varieta KOUHOUTKATA - vypít mlíko nebo dokonce Kyšku, naberu rychlost Warp 5...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#35 Příspěvek od Cust »

pajosek2: teď jsi to trefil - jdu pro brambory...
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Jenys »

Hm, tak už je to tu jak za totáče :cry: Cenzoři fungují rychle :roll:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jen přesunuto, žádná cenzura.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Já výslovně žádal o PŘESUN, nikoliv o smazání, což Zdenda promptně vykonal - díky mu za to. A nic se neztratilo - hledej "Kanec na Marjánce" , je to hned vedle...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Jenys »

ZdenekHQ píše:Jen přesunuto, žádná cenzura.

Nene kamaráde, je to pěkně vystřižené, to k vůli čemu tu proběhla cenzura, jako když se sem v oněch letech dostal jen trochu erotický film, tak soudruzi nechali vystříhat ty lechtivější scény.

Možná jsem slepej, ale než jsem to sem napsal, díval jsem se a nebylo to tam.

No, myslím že mě teď také vystříhnou :roll: :cry:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím....
]
stepa
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od stepa »

Tak se podelim s jednim receptem...tata to ma od kolegy/ne z prace a je to fakt zradlo! Tohle muzu na litry(zrovna minuly ctvrtek), cim ostrejsi, tim lepsi. K pivu jako delany.

GULAS BEZ MICHANI:
1kg veprovyho, 3 vetsi cibule, 5 strouzku cesneku, 2 cajove lzicky gulasoveho koreni(muze byt i kari), 3 cajove lzicky sladke mlete papriky, 3 polevkove lzice solamylu, sul, pepr, 2 masoxy, FEFERONKY 8-) , 0,75-1l vody.

Maso a cibuli nakrajet, smichat ostatni suroviny, poradne promichat(masoxy lepsi predem rozpustit v malem mnozstvi vody). Vse do pekace, lepsi ta sklenena misa. Prikryt alobalem a pect na 250˚C asi 1,5hodiny.

NEDOLIVAT VODU, NEMICHAT, NESUNDAVAT ALOBAL. Priloha podle libosti, ale ja razim ke gulasi JEDINE chleba. Oproti "normalnimu" gulasi je to fakt rozdil, mnohem lepsi.

Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet :wink:

Preji dobrou chut, urcite to zkuste.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Jenys »

ZdenekHQ píše:Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím....

Ne nemyslím, chybí tam Vrky co to tam dal a pak Pajosek jak si pochvaloval zvěřinu :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od ZdenekHQ »

stepa píše:Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet :wink:

Tohle platí obecně, nejhorší je kuchařka, co se každých 10 minut dívá do pekáče v troubě, jestli se jí to nepřipaluje. Přitom ono se to udělá samo i bez nahlížení. Zvlášť platí pro pečený kolena !
]
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Jenys »

stepa píše:Tak se podelim s jednim receptem...tata to ma od kolegy/ne z prace a je to fakt zradlo! Tohle muzu na litry(zrovna minuly ctvrtek), cim ostrejsi, tim lepsi. K pivu jako delany.

GULAS BEZ MICHANI:
1kg veprovyho, 3 vetsi cibule, 5 strouzku cesneku, 2 cajove lzicky gulasoveho koreni(muze byt i kari), 3 cajove lzicky sladke mlete papriky, 3 polevkove lzice solamylu, sul, pepr, 2 masoxy, FEFERONKY 8-) , 0,75-1l vody.

Maso a cibuli nakrajet, smichat ostatni suroviny, poradne promichat(masoxy lepsi predem rozpustit v malem mnozstvi vody). Vse do pekace, lepsi ta sklenena misa. Prikryt alobalem a pect na 250˚C asi 1,5hodiny.

NEDOLIVAT VODU, NEMICHAT, NESUNDAVAT ALOBAL. Priloha podle libosti, ale ja razim ke gulasi JEDINE chleba. Oproti "normalnimu" gulasi je to fakt rozdil, mnohem lepsi.

Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet :wink:

Preji dobrou chut, urcite to zkuste.

Tak nebýt noc, hned bych se do toho pustil. To musí být bašta. To si vytisknu a zadám to u přítelkyně :lol:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jenys píše:
ZdenekHQ píše:Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím....

Ne nemyslím, chybí tam Vrky co to tam dal a pak Pajosek jak si pochvaloval zvěřinu :wink:

Prostě jsem blbě (díky citacím) zatrhl "fajfku", "sejmul" (zrušil) dva příspěvky a fotku. Jsem vinen, za trest si jdu nalít slivovici, abych se nějak potrestal.
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 11 úno 2009, 00:20, celkem upraveno 2 x.
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“