OVP 29HD13RF nejde obraz

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Onkyo

OVP 29HD13RF nejde obraz

#1 Příspěvek od Onkyo »

Zdravím.
Mám na stole túto 100Hz TV a problém je v tom,že zvuk ide normálne,ale obrazovka je tmavá.VN samozrejme v poriadku napätia sedia.Po pridaní G2 sa rozsvieti obrazovka,ale je len mliečna so spetnými behmi.Nemal niekto náhodou takúto chybu plís? :cry: Nevidno ani OSD na obrazovke ako videoprocesor je tam TDA9332H.
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

A nebude ta obrazovka v kopru?
Peterseal

#3 Příspěvek od Peterseal »

Onkyo píše:Zdravím.
Mám na stole túto 100Hz TV a problém je v tom,že zvuk ide normálne,ale obrazovka je tmavá.VN samozrejme v poriadku napätia sedia.Po pridaní G2 sa rozsvieti obrazovka,ale je len mliečna so spetnými behmi.Nemal niekto náhodou takúto chybu plís? :cry: Nevidno ani OSD na obrazovke ako videoprocesor je tam TDA9332H.

Ake mas napätia na katodach?
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Tak osciloskop a hledat, kde se ti ztrácí videosignál. Bude to zřejmě před RGB koncem, ale ne před elektronickým přepínačem zdrojů videosignálu.
Onkyo

#5 Příspěvek od Onkyo »

Na katódach mám 180V nie śu v skrate.Aj ja sa obávam,že je v háji TDA9332H lenže je smd a to vymeniť nie je sranda.Ešte to meranie s oscilom,ale na schéme nemám na meracích bodoch priebehy tak je to ťažkéTajne dúfam,že bude v háji len jnejaký kondík?Ja som sa pýtal len preto,že či náhodou nemal niekto podobnú chybu.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajosek2 »

Nepotřebuješ naznačené průběhy ve schematu,ta jsou stejně platné jen když zapojíš generátor pruhů. Prostě změř oscilem jestli Ti jde něco na RGB konec.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Onkyo

#7 Příspěvek od Onkyo »

Pomerám zajtra.Dnes som mimo domu.
Ale ešte jedna vec cez Scart mi ide výstup video takže je pravdepodobne F - box v poriadku len ten TDA -videoprocesor nefunguje.Generátor pruhov nie je problém mám ho doma.A ešte jedno.Preventívne som sa obhliadol či niekde nie je k mání ten TDA a nikde ho neviem zohnať.
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

A nemáš jen stažený kontrast a jas na nulu?
Onkyo

#9 Příspěvek od Onkyo »

To hádam nie.Po pridaní UG2 by sa aspon trošku mal obraz ukázať,alebo OSD.
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Ne vždy, skutečně už jsem takový případ měl, i když to nebyl tento procesor - jeden blokovací kondík měl svod a rozhodilo to pracovní bod tak, že kontrast musel být nastavený na jeden z nejvyšších tří kroků, aby vůbec bylo něco vidět. Protože byla posunutá i černá, zobrazovaly se jen elektronicky klíčované titulky a sem tam bílá ploška.
Onkyo

#11 Příspěvek od Onkyo »

Veď aj ja podozrievam nejaký kondík.Nechcem veriť žeby odyšiel ten IO len ho nájsť.Ako hovorí Jezevec merať ,merať,merať alebo Kyllroy -už neviem. :help:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“