unmountable boot volume

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
paran

#16 Příspěvek od paran »

Chris18 píše:Ten HardDisk budeš musieť naformátovať, pretože Recovery Consolou ten chybný Master Boot Sector asi neodstrániš. Chyba možno nebude vo Windows-e, ale v hardDisku, takže format HardDrive using NTFS file system, ale nedávaj možnosť (Quick).

Tak Hold sa nedá nič robiť, budeš musieť, Reinstall celý Windows nanovo, bohužial.

V recovery jde opravit MBR prikaz FIXMBR a oprava bootování FIXBOOT. Ten FIXMBR funguje na 100%. :wink:
Chris18

#17 Příspěvek od Chris18 »

paran píše:
Chris18 píše:Ten HardDisk budeš musieť naformátovať, pretože Recovery Consolou ten chybný Master Boot Sector asi neodstrániš. Chyba možno nebude vo Windows-e, ale v hardDisku, takže format HardDrive using NTFS file system, ale nedávaj možnosť (Quick).

Tak Hold sa nedá nič robiť, budeš musieť, Reinstall celý Windows nanovo, bohužial.

V recovery jde opravit MBR prikaz FIXMBR a oprava bootování FIXBOOT. Ten FIXMBR funguje na 100%. :wink:

Pokial má chybu len vo Windows-e, tak áno, ale keď mu odchádza disk, tak to nepomôže.
ohryzek36

#18 Příspěvek od ohryzek36 »

Nazdar, momentálně mám stejný poblém - po výběru systémů už už nabíhá XP a najednou tohle - začalo to dělat, když jsem připojil dlouho nepoužívanou CD-ROMku. Takže původní systém nastartovat nejde, ale mám na stejném disku (C:\) Ubuntu, které v pohodě najede, takže tipuju, že disk bude OK. Dál mám ještě několik dalších pevných disků (jde to až po O:\), a na jeden virtuální disk (L:\) jsem si tak před rokem nakopíroval obraz disku C: - ten také v pohodě najel a teď z něho píšu (z linuxem moc nekamarádím - nemám zkušenosti).

Takže teď otázka - co by bylo nejjednoduší, popřípadě nejlepší -

-z někama vyhrabat instalační CD Windows a zařídit to zotavení (nevím kde je)
-nakopírovat záložní disk L: přes atkuální C: (ztratí se miň než rok staré věci na C-čku, ale můžu je pozálohovat, + nevím jestli bych našel nějaký rozumný program - už ani nevím, čím jsem dělal přenos dřív)
-formát C a instalace nového systému (asi nejblbější nápad)
-dál fungovat z nějakého alternativního systému (nechcu ho ale zasírat déle než pár dní)

:?: :evil: :?:
robo

#19 Příspěvek od robo »

ja bych zacal intenzivne hledat instalacni cd, At uz doma nebo na internetu :pecek: A pote zvolil metodu co je zde , fixmbr. Viz :

Kód: Vybrat vše

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=trueiz
ohryzek36

#20 Příspěvek od ohryzek36 »

Také nad tím už přemýšlím - bohužel originální (a vlastně ani neoriginální) instalační CD nemám, budu to muset sehnat od známého, co je přes víkend pryč - ten mi toto PC vytáhl ze sběrného dvora a nainstaloval systém.

Akorát se mi nezdá, že by to měl být problém v MBR - windowsy sice nenajedou, ale na stejnémdisku mám i ubuntu (linux, nějaká zkušební verze) a ta jede v pohodě - nevím ale, jestli také čte data z MBR nebo to nějak obejde...

Takže zatím funguju na záložní systém a čekám na dalšího známého, co by mi měl s tím pomoct a od 15:00 zvučím na KD oslavu 50-tin, původně to mělo být s tímto PC, ale jaksi to nevyšlo - zálohu jsme naštěstí už sehnali.
jarda
Zablokován
Zablokován

#21 Příspěvek od jarda »

Stáhni si data na jiný disk přes Linux. Zvaž, zda potřebuješ Widle podle stavu počítače a používaných programů a rozhodni se, jak dále.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“