zajemce píše:Omlouvám se-přehlédl jsem,že jde teletext (jinak,jak jsem psal-velmi častá závada).
Přidám se k zajemci - taky jsem na ten TXT zapomněl.
Ale za "poruchovostí K.V." si stojíme oba dva - já jsem jich opravoval více než 10
Moderátor: Moderátoři
zajemce píše:Omlouvám se-přehlédl jsem,že jde teletext (jinak,jak jsem psal-velmi častá závada).
Takže sem zkusil pro začátek odpojit ten násobič,ale nic,zdroj nenaskočil.Proměřil sem přívodní napětí 140,200V na desku rozkladu,bylo o.k.VN trafo vypadá taky dobře i když jen šlusmetrem,dále sem procházel obvody až sem narazil na konektor vychylovaček,po vytažení z desky zdroj naběhl,takže ted nevím jestli je na nich něco,nebo může být chyba i jinde.jef111 píše:Odpočítávání znamená, že nenaběhne hlavní zdroj, pokud píská tak je asi ve zkratu. Nejspíš to bude právě v tom řádku, v 80% případů násobič. Trafo jsem měl vadné u této koncepce snad jen jednou.
Odpoj výstup trafa na násobič a uvidíš, pokud se to rozběhne (samo že bez VN) je to násobičem. Hodí se tam pěkně násobič např. z BTV Libuše nebo pokud přidáš trimr na nastavení ostření tak z jakékoliv Tesly žady 416. Občas se ve sběrech objeví tyhle telky s měněným násobičem, který je třeba jen pár let starý, takový s největší pravděpodobností poběží ještě hodně dlouho. Nad novým bych u takové telky váhal, no pokud má v obrazovku v pohodě tak by to šlo.