( když se de někam stanovat... tak se to určitě hodí. Mě telefon vydrží cca den )
Přenosný zdroj do mobilu z baterií
Moderátor: Moderátoři
Přenosný zdroj do mobilu z baterií
( když se de někam stanovat... tak se to určitě hodí. Mě telefon vydrží cca den )
Chci si toto zjistit hlavně proto, že mám nokiu N95 8GB a vydrží ani ne den. A nová baterka stojí 1000
Edit:
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=751-563
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=751-488
Jestli se nemýlím tak N95 má mini USB konektor, takže bych použil NiMH Aku a nějaký step-up měnič např. MC 34063 který to bude zvedat na 5V.
Jestli musíš nutně od rána do noci žvanit mobilem a potřebuješ přitom být nezávislý na síti/nabíječce, pořiď si spíš 6V olovo a za něj malý měnič.Andrea ti poradí detaily. Baterie 3,2Ah má 12x3x6,5 cm asi 250g, budeš to mít jak první mobil-cihlu z roku 1992
Solární nabíječka je hezká ale v létě, teď je tak pro srandu králíkům (sněžným)...
N95 nejde nabíjet přes miniusb, taky sem na to hleděl a štve mě to
jinak spíš bych si to chtěl udělat sám, prostředky na to mám ( ve škole ). A možná nejsem jedinej...
- Přílohy
-
nab.jpg- (21.77 KiB) Staženo 193 x
A jak to pls změřit? Normálně vzít stabilizovaný zdroj, napíchnout to na telefon a pomalu zkoušet co ten telefon snese?
for jezevec: Víš, řeknu to tak. Nejsem pilný žák, škola mě nebaví...
Poslouchat někdy ty kydy učitelů, co z nich někdy lezou a vůbec nemají spojitost s učivem, to taky není nic moc extra. Poslouchám, jen když je to důležité a to co potřebuju, abych prolez
+EDIT:
ten mobil má podle mě strašně poddimenzovanou baterku... to trocha nedomysleli. Ten telefon vydrží stand-by dýl, ale když se na něm něco dělá.... já to používám na všechno, net, foťák, atd atd... velkej display bere své no. + ještě kyž si to někdy začne vyhledávat WIFI... no nekomentuju
xshreck píše:for stepa:
A jak to pls změřit? Normálně vzít stabilizovaný zdroj, napíchnout to na telefon a pomalu zkoušet co ten telefon snese?
No ty ses dobrej, zkouset strop telefonu, pak to upeces a jses v riti. Jsem ti uz psal jak to zmerit, co na tom nechapes? Zmer jaky ti leze napeti z nabijecky, 5V to nebude, to ti garantuju! Naprazdno to bude k 6ti voltum. Pak si zmer 4 dobijeci NiMh AA, kolik maji napeti pri plnem nabiti. Pokud se budou ty hodnoty shodovat, mas to z krku, pokud bude hodnota pro AA vyssi, zkus pomalu zvysovat na tu hodnotu. Nemelo by se nic stat, protoze v mobilu jsou stejne LDO DC/DC convertory na vstupu, takze to pujde troufam si tvrdit na 99% nabijet primo.
xshreck píše:na nabíječce mám údaje 5V / 890mA ( docela dost... na ten tenkej kabel
V nabijeckach byvaji povetsinou vodice s prurezem 0,14mm2 a ty maji zatizitelnost cca 3A, takze to zas tak moc na ten vodic neni.
xshreck píše:for jezevec: Víš, řeknu to tak. Nejsem pylný žák, škola mě nebaví...
No to fakt nejses
xshreck píše:velkej display bere své no. + ještě kyž si to někdy začne vyhledávat WIFI... no nekomentuju
Displej prave ze moc nebere(myslim podsviceni), daleko horsi je wifi-ta si vezme klidne 150-200mA. Ted beru mereni na mem PDA.
nějak mi přestal fungovat multimetr takže simuim pučit někde. Večer to proměřím a uvidím.
Tak to víte, naše češtinářka chodí na každou hodinu cca o 10 minut pozdějc, přitom zapomene učebnice, třídnici... pak si ještě skočí na kafe a potom učí. Diktáty sme nepsali asi 2 roky