Pomoc s opravou prepolovaneho menica 12V/230V 1200W
Moderátor: Moderátoři
A k tý IRF1405, to už je stejně jedno, oba tranzistory mají limit pouzdra 75A, těch 169A je limit jádra (pulsně dokonce 680A), ale kdyby ses přes něj pokusil tohle tahat, tak mu utavíš nožičky.
-
Surik
-
Surik
Andrea píše:Nechápu proč to zkoušíš takhle celé natvrdo. Akorát zničíš další součástky. Oživuj to postupně, změř jestli funguje ta elektronika, jestli generuje pulsy pro fety. Když to bude všechno OK, tak osaď třetinu FETů v primáru, až to bude chodit, osaď druhou třetinu, třetí třetinu a pak si hraj se sekundárem.
Ja neviem ako to mam urobit... Ja az tak do toho nevidim ako vy poniektori...mam iba telekomunikacnu skolu, viem ako vypadaju suciastky ako funguju a tak... ale niesom az tak dobry v tomto. Preto si necham poradit. Ja viem zmerat suciastky, viem pohladat nejaku zlu, viem ju vymenit ale neviem ako pracuje ten menic neovladam zakladny princip... u mna je to skor o tom co si precitam, co vyskusam , co najdem. Viem ktory integrac na co sluzi ale neviem poriadne identifikovat ze prave tieto suciastky okolo neho tvoria ovladanie fetov a tie zase tvoria ochranu... v mojom pripade je to skor pokus omyl a rada od vas. Keby mi mal kto vysvetlit ako to funguje mozno by som vedel opravovat a ozivovat ten menic postupne ale ja to neviem...
-
Surik
kybler píše:cože?Tys ty šváby ještě nevyměnil?Psal jsem ti to už na začátku,stojí pár korun,jak je nějaké riziko,že by se mohly poškodit přepólováním,tak pryč s nima a vymenit.Lepší vyměnit několik levných švábů zbytečně,než kvůli jednomu znova odpálit tranzistory.A k tomu testování,ty tam nemáš ani halogenku z auta?Zapoj měnič v sérii s ní a ta ti omezí proud na 5A,když poteče víc,rozsvítí se a nic nezničíš.
Kybler halogenku samozrejme mam len som si najivne myslel ze ked som to vymenil tak to uz pojde no opak je pravdou takze na dalsiu skusku si uz tu halogenku urcite pripojim. Tie švaby urcite vymenim idem ich kupovat spolu aj stym IRFP450 a tou diodou RURP 8100 ibaze nikde na Slovensku som tu diodu nenasiel v obchodoch tak musim pozriet nejaku nahradu
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&detail=223-068
nenech se zmást obrázkem, mrkni na datasheet, ta má opravdu jen 2 nožičky. Je nepatrně pomalejší, ale nemělo by to vadit.
-
Surik
kybler píše:třeba tuhle:
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&detail=223-068
nenech se zmást obrázkem, mrkni na datasheet, ta má opravdu jen 2 nožičky. Je nepatrně pomalejší, ale nemělo by to vadit.
Dakujem za radu tuto maju aj u nas co sa tyka tej rychlosti tak dufam ze to bude stacit... Este raz dakujem
-
Surik
-
Surik
-
Surik
PeteBurns píše:Surik odkiaľ si? Sa mi nechce veriť že si to všetko pomenil a stále to odchádza. Tie IRF na primároch je určite lepšie mať všetky rovnaké, tie trafáčiky pracujú všetky tri paralelne, medzi IRF a FTP je rozdiel v rýchlosti, aby sa potom nestalo že pri väčšej záťaži sa budú jedny prehrievať a zase odíduAle vyzerá to tak že musíš vylepšiť ekonomiku opravy, ak to čím skôr neopravíš, tak ťa to bude stáť pomaly toľko čo nový menič
Som z okolia Brezna (stredne slovensko). Ano mas pravdu je to dost co uz som do toho dal ale novy menic 1200W stoji okolo 6500Sk takze stale to este v porovnyni z novym nije az tak zle. V piatok mi pridu z BA nove IRF3205 a dam ich tam (posledne som si ich odpalil vlastnou vinou ked som to skusil natvrdo pripojit bez halogeny a nevedel som ze vystup bol v skrate jeden IRFP450 a jedna dioda RURP8100 boli von) dufam ze to uz pojde vystup je ok svaby su nove diody co su na plosaku su vsetky ok a este pre istotu zmeriam aj vsetky male tranzistory (18ks) a ak to uz teraz nepojde tak uz asi nikdy...