zafixování DPS s trafem v adaptéru
Moderátor: Moderátoři
yeeshkul píše:nenapadlo mne tomuze to shoret? jestli ne, pak opakuju, ze jsem s vysledkem uz ted spokojenej, cekal jsem mnohem vetsi problemy, ale uznavam, ze se na tom da jeste zapracovat a dotahnout to dal - coz udelam.
S tim ubytkem jses spokojenej? To snad nemyslis vazne?
Veci se maj zkratka dotahovat do konce.
http://www.enco.cz/
Stránky v rekonstrukci
bez ceníku je poučení hodně neúplné.
sortiment pěkný, patrametry taky, flashování odkazu "Kontakt" už míň, na půl minuty dramatického zoomování po mapě Kocourkova jim sere pes.
U většiny napájecích adaptérů je velkou neznámou souosý konektor, dají se ještě vůbec po Evropě sehnat trochu kvalitní konektory, které vydrží pájení, neroztečou se nebo nerozpadnou po pár zasunutích? Když vypadne vnitřní dutinka na kabelu k aku schopnému dát 20A, je to pak v kapse docela průser. Nebo se uvolní nýtovaný spoj a konektor vyrábí nepravidelnou pwm.
Sendyx píše:A když to dotáhneš do konce, spočti vynaložené úsilí, náklady, rentabilitu operace, vyveď závěry, spáchej sebekritiku, napiš Poučení z krizového vývoje a koukni sem
http://www.enco.cz/
Kdyby si to koupil, tak se houno nauci
Crifodo píše:U většiny napájecích adaptérů je velkou neznámou souosý konektor, dají se ještě vůbec po Evropě sehnat trochu kvalitní konektory, které vydrží pájení, neroztečou se nebo nerozpadnou po pár zasunutích? Když vypadne vnitřní dutinka na kabelu k aku schopnému dát 20A, je to pak v kapse docela průser. Nebo se uvolní nýtovaný spoj a konektor vyrábí nepravidelnou pwm.
Enco používá dost kvalitní lisované šňůry v několika průřezech, mimo jiné vyráběli velké zdroje pro klávesy Yamaha a Korg pro český trh, k nějakým modelům totiž EU varianta nebyla dlouho k dodání.
Kvalitní samotný konektor se sehnat dá, ovšem ne v GM, Hadexu a podobných šopách.
http://www.cliff.com.au/products/connectors/dc.htm
Sendyx píše:Kvalitní samotný konektor se sehnat dá, ovšem ne v GM, Hadexu a podobných šopách.![]()
Jo, takže skutečně, dá se sehnat, míň už koupit. Tušil jsem to.
Vedle GM, GES jsou pak ještě malé deriváty v malých městech, kde se sporadicky vyskytuje podmnožina sortimentu GM v kvalitě GM.
Pro občasné zakoupení dvou kusů na opravu nebo bastl je prolézání rakouských nebo švýcarských firem zoufalecký počin. Pro kusový odběr tak ekonomická alternativa neexistuje. Ano, to je post tržní euro(=vietcong) technika
Znal jsem tuhle situaci před 10+ lety, kdy jsme dělali malé série blesků, co tam bylo za problémy s opravdu kvalitními přívodkami, kolébkovými spínači, pojistkovými futrály, když to mělo vydržet a převádět 16A v terénu. Tehdy se daly, v raných 90. letech, koupit z x českých firem výrobky xx německých(skutečně, ne reexport) firem.
K tomu byly obsolentní ale standardně kvalitní české výrobky Elektropřístroj, Tesla, Kablo atd.
Dneska jsme zas o krok dál
Není třeba jít až k precizním výrobkům a zlatu, svoji službu udělal i poctivý bakelit (termosety obecně), fosforbronz, pertinax, poměerně levný steatit a obyčejný hutní/niklovaný spojovací materiál.
Chrom, nerez, zlato, nikl a třešňové dřevo jsou pěkné ale tam už figuruje SPH.
nejhorší je samozřejmě ten bastardí vietví recyklovaný plast a konzervový plech na kontakty, to je zcela zjevný ojeb.